четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Свински гърди на фурна с розмарин и сладка горчица



Ястие, което се прави само, вие можете да си стоите пред компютъра, а резултатът е гарантирано вкусен. Месото  е крехко и сочно, изключително вкусно.Зеленчуците са много вкусни също, леко карамелизирани и хрупкави.
Продукти 
за 3 - 4 порции

1 цяло парче свински гърди 600 г - 1кг
черен пипер
сол
чесън на прах
чесън няколко цели скилидки
1 сртрък розмарин
2 големи глави лук
2 -4 моркова
200 мл бира
глазура
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
 Приготвяне

Месото се поръсва много добре с черен пипер, сол и чесън, нарязания на дребно розмарин и се оставя  да престои в хладилника.
Поставя се в дълбок съд с капак - гърне, стъклена тенджера  и се поставя в студена фурна.Пече се около 15-20 минути на 220 С, след това температурата се намалява до 180С и се пече още 1 час.
Морковите и лукът се режат на много едро, лукът на 4-6 парчета и се прибавят към месото, заедно с тях се налива и една чаша бира.
Ястието се връща във фурната и се пече още 30 минути.
Когато морковите са омекнали се нанася глазурата от смесените горчица и мед.Пече се още 15 минути до получаване на хубава коричка.
Сервира се с образувалия се при печенето сос и гарнитура по избор.


2 коментара:

  1. Извинете, ястието се пече 15-20 мин. на 220 градуса, след което се намалява на 180 и се пече още един час. Едва тогава се добавя чаша бира. През първия 1,20 мин.не се ли слага някаква мазнина или вода/сос? Няма ли да изгори месото и съдът през това време?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, няма нищо да изгори , за 15 минути само се загрява(писала съм студена фурна) и хваща коричка, която запазва соковете на месото.Ако се притеснявате от този етап на рецептата, може да запържите месото за 3-4 минути от всички страни и след това да продължите. Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.