сряда, 16 октомври 2013 г.

Пилешка кавърма с праз



След класическата пилешка кавърма със стар лук ви предлагам  един есенен вариант на кавърма с праз.
Продукти
за 4 порции
500 г пилешко филе без кост (или месо от бутчета)
2 с.л. олио
50 г масло
3 стръка праз
2 моркова
200 мл вино
300 г гъби
2-3 бр. червени чушки
сол
черен пипер
1/2 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. суха чубрица

 Приготвяне

  • месото се нарязва на кубчета или на ивички и се поръсва с черен пипер
  • мазнината се загрява в дълбок съд
  • месото се пържи за около 4-5 минути и се изважда в чиния
  • в същата мазнина се  слагат нарязаните на на едро праз и моркови
  • разбърква се за 1 минута и се налива виното
  • покрива се и се задушава на слаб огън до омекване на праза и морковите(ако е необходимо се добавя 1-2 с.л. вода)
  • прибавят се нарязаните гъби и червени чушки, разбърква се
  • месото се връща в съда със зеленчуците, разбърква  и се подправя с подправките
  • готви се още за 10 тина минути на   слаб огън като се разбърква



7 коментара:

  1. Чудесна е, Соня!
    И снимката е много апетитна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да си оближе човек пръстите, такава вкусотия си забъркала, Сонче!
    Поздрави и лека вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много, много вкусно и предпочитано у дома ястие, Сонче! Снимките са чудесни! Раздвоявате ме с Пепи - зеле или пилешко да готвя днес :)) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Колко обичаме у дома пилешка каварма!!! И от кога не съм правила... Да не види Филип, че ще поиска :) Твоята изглежда и звучи много вкусно!!! Хубав ден, Сонче :)

    ОтговорИзтриване
  5. Току що я правя ......за сега се очертава да е много вкусна

    ОтговорИзтриване
  6. Привет, виното бяло ли трябва да бъде или червено?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, добре е бяяло, но може и червено! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.