събота, 19 януари 2013 г.

Пилешка пържола ( филе) на грил тиган с кашкавал




Най-посещаваната рецепта в блога за едногодишното му съществуване е  за  Пилешки пържоли. От публикуването й, до сега е видяна близо 13500 пъти....Има и други ястия с пилешко филе, но явно най-популярна е пилешката пържола  .
Затова публикувам още една пилешка пържола - на грил тиган.Това приспособление е много подходящо за зимата, когато скарата на открито е неудобна.Особено за по-малко хора грил тиганът е незаменим.





Продукти
за 2 порции

  • 1 брой филе "пеперуда"

или две филета по 150-200 г

  • лимонов сок
  • черен пипер
  • босилек, сух стрит на ситно
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. соев сос
  • 30 г кашкавал(по желание)

Приготвяне
  • филетата се разрязвата хоризонтално на две без да се реже до края, разгъват се до получаване на по-голяма и по-тънка пържола.Ако не можете да направите разреза, може да се постави под фолио и да се начука с чук до изтъняване.
  • месото се поръсва обилно с лимонов сок, черен пиер, сое всос и босилек
  • оставя се да престои поне 20 минути , до 1 нощ
  • тиганът се поставя на котлона и се загрява много добре , важно е да е много горещ
  • месото се намазва леко със зехтин и се поставя на тигана
  • пече се около 4 минути, пробва се внимателно отстрани дали се отлепва и ако може, се обръща,.Ако не може да с еотлепи се изчаква още 30 секунди и пак се проверява.
  • пече се и от другата страна за около 4 минути
  • изважда се в затоплена чиния и ако няма да се сервира веднага се покрива с капак да се задуши и да е топло.
  • преди сервиране може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече за кратко във фурната или на микровълновата печка
  • задушените зеленчуци са добро допълнение за една здравословна нискокалорична вечеря



17 коментара:

  1. Чудесно предложение, Соня :)
    Отивам да прочета и другата ти "пилешка" идея!
    Пубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня, много апетитно изглежда! Ще я пробвам тази рецепта в най-скоро време! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче много вкусно предложение. Аз също често използвам грил-тигана и ми харесва всичко приготвено в него. Ще пробвам и твоето предложение. Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно поднесено, Сонче! Красиви и подканващи снимки! Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня, пържолките изглеждат невероятно примамливи, особено с разтопеното кашкавалче! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна рецепта Сонче и невероятно поднесена!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно и красиво поднесено! Поздравления, Сонче! :))
    Усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. И ние това си хапнахме ,Сонче-вкусотия...

    ОтговорИзтриване
  9. Бързо и апетитно предложение!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Много благодаря за рецептата, получава се уникално :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ви благодаря за доверието и за споделеното! Много се радвам, че ястието ви е допаднало! Поздрави!

      Изтриване
  11. Чудесно ястие за пореден път го приготвям. Благодаря за хубавата рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ви благодаря! Такива коментари ме радват безкрайно! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  12. Чудесно предложение. Много благодаря за вкусната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  13. Чудесно предложение. Много благодаря за вкусната рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мани! Радвам се, че ястието ви е допаднало! Поздрави да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.