понеделник, 21 януари 2013 г.

Пъстра пилешка супа със спанак




Продукти
за 6 порции

  • 1 голямо пилешко бутче или 2 малки
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 1-2 моркова
  • 1 малка чушка
  • 1 стрък целина(селари)
  • 300 г пресен спанак
  • (може и замразен)
  • 1 с.л. сол
  • черен пипер
  • 1/2 ч.л. сух джоджен
  • 1 ч.ч. дребни макаронени изделия 
Приготвяне

  • месото се измива и се залива с около 2 л вода и се добавя солта
  • слага се на котлона и се добавят всички зеленчуци, нарзани на дребно, без спанака
  • вари се на среден огъх с капак за 30 ми нути
  • спанакът се почиства и нарязва на дребно
  • прибавя се към супата, добавя се черният пипер, сухият джоджен и се вари още около 30 минути
  • месото се изважда и се обезкостява, нарязва се на дребно и се връща в супата
  • огънят се усилва, добавт се 4-5 чаши вода, изчаква се да заври и се слагат макаронените изделия
  • вари се 15 минути без капак и се отдръпва
  • може да се добави 1 с.л. масло





3 коментара:

  1. Много интересна,пъстра и апетитна супичка Сонче!
    Прекрасна вечер!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна е,Соня,точно за сезона,пъстра и сгряваща!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусно... Лека и апетитна супичка. Точно такава ми се хапва, Сонче, но домашните ме ощетяват с тяхното нехаресване на спанак. Все пак ще издебна момент, в който да си я направя за лично ползване :) Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.