четвъртък, 28 юни 2012 г.

Ароматен свински врат печен на фурна (2)

Първата рецепта за Печен свински врат е тук.
Днешното предложение е малко посъкратен вариант, става по-бързо, но пак е много вкусно.
Подходящо е за повече хора, защото се приготвя много лесно.Можете да изпечете няколко парчета месо наведнъж.



Продукти
 за 6 порции
  • свински врат цяло парче около 1,5 кг
  • 2 с.л. горчица
  • подправки - кимион, черен пипер, риган, мащерка, червен пипер
  • 200 мл бира
за глазиране
  • 1ч.л. горчица
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. кетчуп
 допълнително
  • 1 кг картофи 
 Приготвяне

  • месото се намазва с горчицата
  • останалите подправки се смесват, разстилат се върху дъската за рязане и  цялото парче месо се овалва много добре в тях
  • прехвърля се в съда за печене и ако има време се оставя да престои така в хладилник
  • ако не, съдът се затваря с капак или алуминиево фолио и се пече първоначално за 10 минути на силна фурна  - 220 С
  • намалява се на 180 С, добавя се бирата и се пече за 1 час и 30 мин.Трябва да се внимава бирата да не е от хладилника, че съдът , ако е стъклен или глинен, може да се спука.
  • открива се и се маже с глазурата ( всичко е смесено предварително в чашка)
  • картофите се белят, нарязват се на кръгчета и се слагат около месото
  • запича се за 15 - 20 минути до златисто или докато са готови картофите
  • оставя се да изстина за 10-15 минути, месото се изважда в отделна голяма чиния(плато) и се нарязва с остър нож
  • сервира се с картофите , залято с отделения сос 



Ето и групата, която си похапна на тази трапеза:

Ники и Дедо

Ани и Браян

След една разходка до Рилски манастир




16 коментара:

  1. Много сочно и вкусно изглежда това месце. А снимките са много примамливи :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Соня,смаяла си Браян определено,печеното е фантастично!И разходката-впечатляваща и спираща дъха!Рилският и на нас ни предстои съвсем скоро!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Хейййййй.... Сонче, толкова топла и сладка публикация! Благодаря ти за нея! Възхищавам ти се на кулинарния талант!!! Този.... печен свински врат.... изглежда вълшебно.... нямам думи! Благодаря ти и за снимката от Рилския манастир- с нея ми подари много топлина и ме върна за кратко в България!
    Имаш компанията на.... много приятни и симпатични хора.
    Желая ти..... много такива прекрасни разходки през този Уикенд, изпълнени с чудесни мигове и преживявания и те прегръщам сърдечно!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче, завиждам на групата! Страхотно изглежда печеното! А и придружена от хубава разходка :) Не съм ходила до Рилския от детските си години - може би е време! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Оха, Сонче!Мятай парченце насам:)

    ОтговорИзтриване
  6. Ох Сонче!Страшно вкусна снимка:)първата!
    А останалите са красиви снимки!
    Живи и здрави да сте!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно приготвено свинско месце! Снимките ти са прекрасни, изобщо цялата ти публикация е много красива! Поздрави на тази весела група и комплименти за теб!

    ОтговорИзтриване
  8. Много вкусно изглежда! Мисля утре да го пробвам и след запечатването да го сложа в крок пот

    ОтговорИзтриване
  9. Много вкусно изглежда! Мисля утре да го пробвам и след запечатването да го сложа в крок пот

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте Янулка, да, съдовете за бавно готвене са изключително подходящи за такива рецепти! Желая ви успех и да ви е вкусно!

      Изтриване
  10. Чудесна рецепта! Когато се слагат картофите, не трябва ли малко вода или бира да се налее? И когато ги сложим слагаме ли фолио отново или печем на открито?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, картофите се слагат, когато се открие, не е необходимо да се добавя нещо! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
  11. Здравейте Соня, никъде в рецептата не видях масло или др.мазнина и сол. Трябва ли да ги има или не?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, аз не слагам сол, но ако решите може да посолите леко преди печене цялото парче месо, мазнина не е необходима, свинският врат е достатъчно сочен! Поздрави и хубави празници!

      Изтриване
  12. Много е вкусно,вече изпробвах рвцептата!Месцето е много крехко и ммммм.......Благодаря че ни сподвли рецептата😋

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.