сряда, 15 февруари 2012 г.

Най-лесното печено пиле, с бира

Това пиле няма да  изненада добрите кулинари, но за мен наистина е най-лесният вариант за приготвяне на печено пиле, може би само печено в кесия го конкурира:)
Подходящо е за всякакви готвачи, дори и такива , които влизат в кухнята един път годишно!
И така, след Печено пиле, пълнено с ориз стъпка по стъпка  ви представям достоен конкурент, който обаче не изисква никаква подготовка и наблюдение по време на готвене!




Продукти 
 порции 6

1 цяло пиле, около 1,5 кг
200 мл  бира
няколко скилидки чесън
червен пипер
черен пипер
босилек и каквото друго ви е на душата

 Калории - общо
на 1 порция





Приготвяне
 
 Пилето се почиства, измива и се слага* в тенджера огнеупорно стъкло.Омазва се хубаво с подправките, мазнина не е необходима!
Отстрани се сипва бирата.Захлупва се с капака и се слага в затоплена фурна.Пече се на180 С около 2 часа.
Може отстрани да се добавят и картофи, нарязани на много едро, стават много ароматни.
* поставя се с гърдите надолу за да станат сочни


Сервира се със салата или гарнитура.




16 коментара:

  1. Соничка,пиленцето е бижу,хубаво се е запекло,а с бирата вярвам е било и страхотно вкусно!Пълненото с ориз и стафиди и то е не по-малко впечатляващо!
    Отново тук е вкусно,ароматно и красиво поднесено!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, обожавам това пиле, много апетитно си ни го поднесла, направо му усещам аромата...ммм! И по някаква случайност, вчера и аз го приготвих в къщи :))))

    Поздрави, Маги :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен блог браво ,много хубави и идейни неща видях.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, zi4e!Похвала от такъв утвърден блогър и вещ кулинар е много ценна за мен!
      Хубав четвъртък!

      Изтриване
  4. Няма съмнение,това е стара изпитана рецепта!Който не е кусвал печено пиле с бира,значи трябва да пробва!Ние от нашето поколение,колко гости сме посрещали с такова пияно пиле?Спомени!А твоето Соня такова препеченко и сочно е станало!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче, в къщи бира почти не се пие, но заради твоето пиле специално ще си купя и ще направя. Толкова вкусно и апетитно изглежда!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Sonche tova pile 6te go pravq dove4era dano da e vkysno... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ви хареса!Може да споделите след това:)Поздрав!

      Изтриване
  7. катерина костова20 август 2013 г. в 14:39

    Благодаря за чудесните рецепти!Много подробно са описани стъпка по стъпка кое как се прави!Утре ще зарадвам гостите си за рожден ден с тази Ваша рецепта.Благодаря още веднъж!

    ОтговорИзтриване
  8. И аз благодаря за споделеното, мила Екатерина! Радвам се, че рецептите ви харесват!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. От хората, които "влизат" в кунята веднъж годишно съм. В момента се пече пилето :) Само се чудя, цялата тази бира, която в момента ври, трябва да изчакам да се изпари или след 2 часа го вадя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, че сте се доверили на рецептата ! След 2 часа трябва да е готово.Надявам се да ви хареса! (бирата е само 200 мл, нали?!) Получава се много вкусно сосче.

      Изтриване
  10. Толкова вкусно мирише, че вече нямам търпение :) Да, само 200 мл е. Ще ви кажа дали е било вкусно :) И честно казано, май ще опитам и други ваши рецепти. Доста вкусно изглежда всичко. Благодаря ви аз за отделеното време и уюта, който създавате в блога :)
    Поздрави и весели празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пилето стана невероятно вкусно! Не мисля, че съм ял толкова крехко, сочно и с таква хрупкава коричка, пиле до сега. И соса наистина е много вкусен. Адмирации за рецептата.

      Изтриване
    2. Голямо благодаря за споделеното ! Правите ме щастлива! Радвам се, че ви е харесало и че съм била поне малко полезна! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.