петък, 3 февруари 2023 г.

Шахматни бадемови сладки



Много нежни, топящи се се в устата, хрупкави и ароматни сладки.



Продукти
за около 30 бр.

130 г масло
200 г брашно
100 г пудра захар
100 г бадемово брашно
20 г какао
1-2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ванилия



 Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка -20 мин.
 - за готвене - 20 мин.
- за изчакване 



Калории 
Общо 3100  Ккал 
За една порция   110 Ккал 





Приготвяне 

В блендер се смесват маслото, брашното, захарта, ванилията  и млякото.
Може и на ръка. Маслото трябва да е студено. Омесва се меко тесто, което се разделя на 2 части. В едната част се добавя какаото. Омесва се добре. 
Двете теста се увиват във фолио и се прибират в хладилник за 30 минути.


Всяка половина от тестото се разточва на правоъгълник с дебелина около 0.3 см.
Разрязва се на еднакви ленти с ширина около 0.5 см. Необходими са ви поне 6 ленти от всеки цвят.
Разноцветните ленти се подреждат по три - най-напред 2 от единия цвят и между тях една от другия. След това обратното върху тях- 1 от първия цвят  +2 от втория, така че да се получи разминаване. Така се правят поне 4 реда по три ленти. Полученото руло(пръчка) се увива във фолио и се поставя за 10 минути във фризера.
След изваждане от фризера тестото се реже на правоъгълници с дебелина 0.3 см.
Бисквитките се подреждат в застлана с хартия тава.
Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна за около 15-20 мин.

Всичко е бързо и лесно, когато имаш такива помощници като двама от моите внуци  Дилън и Джак!

5 коментара:

  1. Много благодаря за споделената рецепта! И моите мъници ги одобриха, което е мнооого трудно в последно време. Все нещо не им допада и налитат само на купешко. Обаче с тези ги спечелих, че даже и сами си ги искат вече. Още веднъж - адмирации!

    ОтговорИзтриване
  2. Danke für Ihre Beiträge. Sie haben einen sehr interessanten und hilfreichen Blog. Hör nicht auf! ❤️️

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.