сряда, 25 септември 2019 г.

Филе бяла риба в кокос, сервирана с полента(качамак)



Това е рецепта,  която знам от най-голямата ми дъщеря. Рибата става много вкусна , приготвена по този начин. Месото е крехко и сочно, покрито с хрупкава ароматна коричка.

Продукти
за 2 порции
350-400 г филе от бяла риба по избор
2-3 с.л. лимонов сок
1/4 ч.л. черен пипер
2-3 с.л. кокосова мазнина
2-3 с.л. коксови стърготини
2 с.л. царевично брашно
гарнитура
1 к.ч царевичен грис
1 с.л. масло
каперси
Време за приготвяне: 20/40 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 10 мин.
- за изчакване - 20 мин.

Калории за рибата
Общо 960  Ккал 
За една порция 480  Ккал 
заедно с гарнитурата 650 Ккал

Приготвяне 

Рибата се размразява в хладилника. Подсушава се с
домакинска хартия.
Овкусява се с малко сол, черен пипер и лимонов сок. Оставя се за поне 20 мин. в хладилника. Може няколко часа.
Пържи се на среден котлон (4 та степен от 6) , в загряната мазнина. Преди пърженето се овалва последователно в царевично брашно и след това в кокосовите стърготини.
Пържи се за 3 мин от  всяка страна, до златиста коричка.


Сервирана е с топчета полента - царевичния грис се вари във вода според указанията на опаковката. Изсипва се в подходяща тавичка да изстине. С лъжица, потопена в разтопено масло се оформят топчета от качамака.
Много добра добавка към всяко рибно ястие са малките каперси.





Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

1 коментар:

  1. Интересна рецепта за паниране на риба в кокос.Ще я изпробвам, а качамака е вкусна гарнитура.Прекрасно ястие се е получило.
    Поздрави и цветна и топла есен !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.