петък, 27 септември 2019 г.

Бисквитена торта с крем сирене, сметана и сладко



Бисквитената торта е стара класика, но за мен беше лош спомен от детската градина - обикновени бисквити с червено нишесте - безвкусно и с лепкава консистенция.
Тази рецепта е нещо съвсем различно - вкусен, ароматен сладкиш, с приятна мекота, много лек, от който мога да изям неопределено количество.



През последната година приготвих десетки бисквитени торти защото ги заобичах :)
Пробвах и с домашен крем, и с маскарпоне, но моят фаворит е тази с крем сирене и сметана!
Комбинацията от сладко и кокос допълва вкуса на лимоновия крем.



Продукти 
за форма с размер  28см/19 см
10-12 порции
250 г обикновени бисквити
 250 г крем сирене
450 г заквасена сметана
4-5 с.л. пудра захар
лимонова кора, около 1/2 лимон
ванилия
300 г гъсто сладко или
желе, приготвено от
300 г плодове
100 мл вода
50 г захар
10 г желатин
отгоре
200 мл сметана
2 с.л. пудра захар
кокосови стърготини
100 мл мляко за бисквитите

 Време за приготвяне: 30 мин.
- за подготовка - 30 мин.
 - за готвене - 0
- за изчакване - 4 часа 

Калории 
Общо 4214 Ккал 
За една порция 351 Ккал 

Приготвяне

За намазване на бисквитите затопляме мляко. Може да бъде овкусено с малко кафе или с мед. Аз предпочитам кафето.
Бисквитите се подреждат на дъното на форма с пръстен и се мажат с четка с млякото.
крем
Заквасената сметана и крем сиренето се разбъркват с пудрата захар, прибавя се лимоновата кора и ванилията..
Половината от крема се разпределя върху първия ред бисквити.
Отгоре се нанася слой гъсто сладко(желе).
Следва нов ред бисквити , мляко с четката, крем.
Завършваме с последния ред бисквити, които също се мажат с млякото.
Сладкишът се прибира за кратко в хладилника.
Сметаната се разбива с пудрата захар до втвърдяване и се нанася с шприц върху тортата.
Отгоре се поръсва с кокосови стърготини.
Оставя се в хладилника за поне 4 часа.


Заб. Снимките са от няколко различни торти по тази рецепта.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.