неделя, 9 юни 2019 г.

Спаначени рулца с крем сирене и пушена сьомга - почти суши



Рецептата не е нова за блога. Голямото спаначено руло е тук. Настоящето предложение е за различен начин на оформяне.



Продукти 

за 10 порции
(тавата на печката)
блат
3 яйца
400 г замразен спанак
(пресен бланширан)
2 с.л. брашно
1/4 ч.л.сол
черен пипер
100 мл течна сметана
чесън на прах
плънка
350 г крем сирене(може да се използва извара, като се добави малко зехтин, но разбира се вкусът не е същия)
2-3 скилидки чесън
100 г пушена сьомга или друга риба

 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 20 мин.
 - за готвене - 20 мин.
 - за изчакване - 30 мин.

Калории 
Общо 1710 Ккал 
За една порция 171 Ккал 

Приготвяне 


Спанакът се смесва с брашното, солта, черен пипер, чесън на прах  и сметаната и се пасира с пасатор или в блендер.
Прибавят се яйцата и всичко се блендира до гладка смес.
Тавичката се маже с олио и се застила с хартия за печене, която също се маже с олио.
Спаначената смес се изсипва, разстила се върху хартията, получава се тънък пласт , около 5 мм  .
Пече се 20 минути на 180 С без вентилатор.
Тавата се изважда и изпечения блат се реже на ленти с широчина 3- 4 см. Зависи колко рулца искате да получите.Лентите се завиват докато изстинат.
плънка
Крем сиренето и малко от сьомгата се пасират до гладкост.
Лентичките се развиват и се намазват със сиренето.Върху всяко парче от блата се подреждат лентички от сьомгата.
Завиват се стегнато на рулце. Прибират се в хладилник.
Сервират се с домати или сос.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.