понеделник, 17 септември 2018 г.

Солени палачинки с пилешко филе


Рецептата е само примерна, пълнежът може да бъде всякакъв – шунка, яйца, гъби, скариди, а палачинките да приготвите по любимата си рецепта J

Продукти
5-6 порции (12-15 бр. с диаметър 20 см)

 За палачинките

3 яйца
Щипка сол
500 мл прясно мляко
50 г разтопено масло
2 ч.ч. брашно ( 280 Г)
Олио за пържене
Плънка
600 г пилешко филе
1 малка глава лук
200 г замразен грах
100 г крем сирене
Черен пипер
Мащерка
2 с.л масло
1 с.л. зехтин
50 г настърган кашкавал за поръсване

Време за приготвяне:40 мин.
 - за подготовка - 20 мин.
 - за готвене -20 мин.

Калории 
Общо 4544 Ккал 
За една порция 757  Ккал 

Приготвяне 

Яйцата се разбиват, добавя се 1 ч.ч. мляко
Прибавят се брашното, солта, ванилията и мазнината и се разбърква добре.
Добавя на части останалото мляко( може и вода) до постигане на желаната гъстота.
Тиганът се маже с мазнината и се пържат тънки палачинки. Котлонът трябва да е на 1-2 степени преди най-високата температура.
за плънката – Лукът се реже на дребно и се задушава в малко масло. Прибавя се нарязаното на дребни късчета пилешко филе, задушава се до готовност. Добавя се замразения грах, разбърква се добре , отдръпва се от огъна и се примесва крем сиренето.Може да се сложат подправки по избор, аз ползвам черен пипер и мащерка.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.