събота, 15 септември 2018 г.

Канелени рулца със сода, замесени в хлебопекарна




Продукти
за 12-16 броя
6 порции
120 мл прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
250 г крем сирене
80 г захар
440 г брашно
Щ. сол
2 с.л. бакпувер
Плънка
100 г масло
2 с.л. канела
100 г захар
Нарязани бадеми
Стафиди

 Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 40 мин.- 
за готвене - 20 мин.

Калории 
Общо 4200  Ккал 
За една порция 700 Ккал 

Приготвяне 
Млякото се се смесва с лимоновия сок и се оставя настрани. Машината се включва на програма „паста“. Тя е 15 или 20 минути за различните машини.
Сиренето и захарта се бъркат в машината 5-8 минути, прибавя се прясното мляко, бърка се още 5-6 минути, прибавя се брашното, смесено с бакпулвера.Бърка се до края на програмата.
За плънката - маслото се разтопява и се смесва с канелата и захарта.
Тестото е ронливо, но лесно се изважда от казанчето на машината.Омесва се за 1 минути и се оформя на топка.Разделя се на 2 части. Всяка част се разточва на кора с приблизителни размери 35/25 см. Всяка кора се маже с плънката, посипва се ядки и стафиди и се завива на стегнато руло. Реже се на 12 парчета (около 1,5 см дебелина). Получават се общо 12-15 рула. Подреждат се в застлана с хартия за печене тавичка. Пекат се на 190 С( 170  с вентилатор) за около 20-25 минути.

Топинг – 2-3 с.л. крем сирене се смесват с 1 с.л. захар и 2-3 с.л. прясно мляко. Разбърква се добре.
Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.