четвъртък, 3 май 2018 г.

Пролетна фантазия - четирипластов крем с ягоди и маскарпоне



Вариант за бърз, свеж и изискан десерт, с който да впечатлите много гости.
Всеки слой сам по себе си е много вкусен, но комбинацията е просто перфектна! Можете да пропуснете някой или да добавите нещо по свой вкус!

Продукти
за 10 порции
първи крем
100 г крем сирене
100 мл течна сметана(неподсладена)
3 с.л. захар, пудра
1 ванилия
400 г кисело мляко 4,5 %
100 г маскарпоне
10 г желатин
150 г ягоди нарязани на дребно
втори крем
350 г ягоди
2 с.л. захар
200 мл сметана
10 г желатин
трети слой - плодов
350 г ягоди
2 с.л. захар
100 мл вода
10 г желатин
1 ч.л. лимонов сок
четвърти слой - лимонов
150 г маскарпоне
150 г заквасена сметана
100 г крем сирене
сок и кора на 1/2 лимон
 Време за приготвяне: 1 час
- за подготовка - 30 минути
 - за готвене - изчакване 30 минути

Калории
Общо 3820 Ккал
За една порция 382 Ккал

Приготвяне

1.Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. Изчаква се да набъбне и внимателно се загрява в микровълновата фурна за 30 сек. Не трябва да завира, ще загуби желиращите свойства!
Крем сиренето, маскарпонето и киселото мляко се разбиват с пудрата захар. Внимателно се прибавя желатина(за всеки случай през цедка) и се разбърква много добре.
Сметаната се разбива леко и се добавя в сместа.Прибавят се нарязаните ягоди.
Насипва се на дъното на всяка чашка.Прибират се в хладилника, докато се приготви следващия слой.(чашите са на поднос, за по-лесно боравене)
2.Желатинът се накисва в 50 мл студена вода. Изчаква се да набъбне и внимателно се загрява в микровълновата фурна за 30 сек.
Прибавя се към сметаната, разбърква се.
Ягодите се пасират заедно със захарта до гладък крем. Може да е мине през цедка по желание.
Смесват се сметаната и ягодовото пюре. Насипва се в чашките върху стегнатия първи слой.Прибира се в хладилника.
3.Ягодите се нарязват, посипват се със захарта, добавя се водата и се загряват до разтопяването на захарта. Не е необходимо да ври. Отдръпва се от огъня. Прибавя се желатинът и се разбърква. Изчаква се малко да изстине и се разпределя с лъжица в чашките.
4. Последният слой е разбити с миксер сирена, сметана и лимонов сок и лимонова кора. Добавила съм малко жълта боя. Чашките се гарнират с лимоновия крем с помощта на пош.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.