неделя, 22 април 2018 г.

Пилешко филе с лют шоколадов сос и плънка от портокал



Ястие достойно за всеки изискан ресторант или празнична трапеза!Ако не сте опитвали подобна комбинация, горещо ви препоръчам да пробвате. Чудесна комбинация от сладко, кисело и люто и букет от аромати. Рецептата е повторение с подобрения от тази. Основната идея е от тук.




Продукти
за 2 порции
400 г пилешко филе без кожа и кост
1 с.л. соев сос
2 портокала
1/2 лимон
1/2 ч.л. пипер смес бял , черен
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. царевично брашно
2 с.л. смлени ядки
за шоколадов сос
50 г шоколад 52 %
30 г масло
2-3 с.л. портокалов сок
1/2 ч.л. лют червен пипер
 Време за приготвяне: 50 минути
- за подготовка -15 мин.
- за готвене - 25 мин.
Калории за пилешкото без гарнитура
Общо 1650 Ккал 
За една порция   825 Ккал 



Приготвяне
Единият портокал се изстисква, а другият се почиства от семките и кората и се нарязва на кубчета.
Пилешките филета се изтъняват и овкусяват с лимонов сок, соев сос, портокалов сок и черен пипер.Оставят се да престоят поне половин час.
Филетата се пълнят с нарязания портокал и се завиват на рулце.
Овалват се в смес от царевично брашно и смлени ядки и се поставят в намазана с масло тавичка.(снимката)
Поливат се с остатъка от портокаловия сок и отгоре се поставя по 1с.л. от кокосовото масло.
Пекат се в загрята до 220 С  фурна до зачервяване , около 20-25 минути.(снимка)
През това време се приготвя шоколадовия сос.
Маслото и портокаловия сок се загряват, прибавя се начупения шоколад и се бърка на слаб огън до получаване на еднородна гладка смес.
Филетата се изваждат в чинии и се заливат с шоколадовия сос.
Гарнитурата в случая е ориз със стафиди и куркума, броколи и ядки.



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.