вторник, 18 април 2017 г.

Аспержи в прошуто(бекон) на фурна



Едно изискано  предястие или ефектна гарнитура, а защо не и просто лека вечеря - аспержите са много вкусен, хрупкав зеленчук, поднесени с бекон ще се харесат на всеки!

Продукти
за 4-6 порции

пресни аспержи 500 г
прошуто(бекон) 100г

 Време за приготвяне: 30 мин.
- за подготовка - 10 мин. 
- за готвене - 20 мин.


Калории 
Общо  378 Ккал 
За една порция 95  Ккал 



Друга рецепта с аспержи ще намерите тук.




Приготвяне 

Аспержите се подрязват и ако са много дебели в долния край леко се обелват, за да остане само крехката сърцевина.
Бланшират се във вряща подсолена вода за 5-8 минути .
Изваждат се в ледена вода.
Всяко стръкче аспержи се увива в тънко парче бекон. Не е необходимо да е увито плътно цялото.
Подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 180 С фурна за около 15-20 мин.
За по-малки количества може да се запържат на тиган.( на снимката по-долу)




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.