четвъртък, 9 март 2017 г.

Лесни спагети с гъби и зелен фасул


Много вкусно - това е начинът да накарате да хапнат зеленото и тези, които не обичат зелен фасул! Гарантирам ви положителен резултат!



Продукти
за 2 порции
200 г спагети
3 с.л. масло
2 с.л. зехтин
4 скилидки чесън
200 г гъби (печурки)
100 г замразен зелен фасул
магданоз
50 г кашкавал
2 яйца по желание
 Време за приготвяне: 25 мин.
 - за подготовка - 10 мин
 - за готвене - 15 мин.
Калории 
Общо 1575 Ккал 
За една порция 787 Ккал

Приготвяне 

Спагетите се поставят във вряща подсолена вода и се оставят да врат до готовност, според указанията на опаковката - 15 минути.
През това време в дълбок съд се загряват 2 с.л. масло с 2 с.л. зехтин. Добавят се нарязаните надребно скилидки чесън. Разбърква се.
Прибавят се нарязаните гъби и се пържи до изпаряване на водата, която гъбите пускат. Отдръпва се от огъня и се наръсва с нарязан на дребно магданоз.
Прибавя се зеления фасул и всичко се готви 2-3 минути.
Спагетите се отцеждат и се разпределят в чиниите за сервиране.
Оторе се поставя сместа от гъби и зелен фасул.
Много добра добавка е яйце.
Една с.л. масло се загравя в плитък тиган и в него се пържат 2 яйца "на очи", като жълтъкът трябва да остане течен.
Преди сервиране порциите се гарнират с изпърженото яйце и настърган кашкавал .



Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.