петък, 17 октомври 2014 г.

Яйце в облак - много ефектно и вкусно предястие от печено на фурна яйце



Яйцата са толкова популярна храна, приготвени по най-различни начини и въпреки това продължавам да откривам нови рецепти! Идеята е от Бон апетит.
Рецептата е проста и лесна, но вкусът и ефектът са нетрадиционни  :) .Добавих към белтъците малко настърган пармезан за подобряване на вкуса.

Продукти
за 2 порции


  • 2 яйца, жълтъци и белтъци отделно
  • сол
  • черен пипер
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 2-3 с.л. настърган пармезан(по желание)




 Приготвяне


  • Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок и щипка сол.
  • Внимателно се прибавя настъргания пармезан и се разбърква.
  • Белтъците се поставят в тавичка, застлана с домакинска хартия. Оформят се малки гнезда и се пекат на 180 С за 3 минути.
  • Жълтъците се изсипват в средата на гнездата и тавата се връща във фурната за още 3 минути. Така жълтъкът остава почти течен.
  • Сервират се веднага със салата.







2 коментара:

  1. Чудесно предложение, Соня и аз много го харесвам -
    много апетитно изглежда в твое изпълнение.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина се получава ефектно! Чудесна идея!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.