неделя, 19 октомври 2014 г.

Пюре от карфиол със сирене



За мен едно ново приложение на карфиола - като гарнитура.Чудесен заместител на картофи или ориз! Вкусно, нискокалорично, без въглехидрати !
Подправките могат да бъдат различни според вкуса - копър, чесън, мащерка, или както в случая кимион.

Продукти
за 2-3 порции

  • 300 г суров карфиол
  • 1-2 с.л. мазнина , може и без( зехтин , масло)
  • 50 г сирене ( бяло саламурено или извара)
  • сол
  • черен пипер
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1/4 ч.л. кимион (мащерка, копър)


 Приготвяне

  • Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода за около 10 минути, до омекване.
  • Изважда се, отцежда се от водата и се пасира (блендер). 
  • Добавят се подправките и сиренето и се пасира до гладка еднородна смес.





4 коментара:

  1. Сонче, винаги съм се чудела какъв ли вкус има пюрето от карфиол, което е много популярна като гарнитура на запад. Благодаря ти за рецептата, ще опитам при първа възможност! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно предложение за гарнитура. Предполагам, че и със суров карфиол ще се получи добре!

    ОтговорИзтриване
  3. След като го видях в групата, чаках да качиш рецептата в блога си! :)
    Харесвам карфиола и както пишеш, ще е достоен диетичен заместител на картофите и ориза като гарнитура.
    Слънчев есенен ден, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно ми звучи пюрето от карфиол,Соня,трябва непременно да се опита,благодаря за предложението!Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.