събота, 25 октомври 2014 г.

Предястие от моцарела запържена в коричка от свинско филе "Елена"



Трябва  да кажа за това предястие от всичко по много - вкусно, лесно, бързо и ефектно ! Благодаря на Пепи за идеята.



Източникът на моята рецепта е от тук, може да видите и варианта на Пеп4о с магданоз . Оригиналната рецепта е с прошуто, но аз нямах и го приготвих с филе "елена".

Продукти
за 4 порции

  • 2 опаковки моцарела по 125г
  • 16 тънки лентички филе
  • черен пипер
  • мазнина за пържене
  • зелена салата - рукола или айсберг
  • авокадо по желание
  • балсамов оцет 
  • сладко от сини сливи или боровинки



 Приготвяне

  • Двете опаковки сирене се разрязват на 4.
  • Всяко парченце сирене се завива в две лентички филе и се оформя като пакетче.Ако филето е сухо , мокри се с вода.
  • Получените 8 пакетчета се запържват за кратко от двете страни в малко мазнина.
  • Аранжират се в чиниите върху салатата, залята с оцет.
  • Сервират се със сладко в отделна чинийка.Може да се набодат с клечки за зъби за по-удобно потапяне в сладкото.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.