вторник, 28 октомври 2014 г.

Мус крем от тиква






 Една идея за разноообразяване на печената тиква, която понякога става суха.
Продукти

за 2 порции

  • 2 ч.ч сварена или печена тиква
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 с.л. меко масло
  • 1/4 ч.л. канела
  • щипка карамфил
  • щипка млян джинджифил по желание
  • 1 с.л. мед
  • ядки
  • сладко по избор

Приготвяне

  • Всички продукти без ядките се смесват (млякото е леко топло) и се пасират с пасатор(блендер).
  • Кремчето се сервира в чашки, залято със сладко по избор.Или с карамел ;).


1 коментар:

  1. Рецептите с тиква са чудесни, често печем тиква у дома, правим салати и гарнитури с нея.Тя е много лека и диетична храна и може редовно да се предлага на болни и малки деца.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.