сряда, 29 октомври 2014 г.

Малки сладки от готово бутер тесто с портокалов крем




Продукти

готово бутер тесто 250 г

крем 

  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. захар
  • сок и  кора на 1/2 портокал
  • 150 г крем сирене(маскарпоне)
  • 100 мл течна сметана  30 % масленост
  • 2 с.л. пудра захар




Приготвяне 


  • Тестото се нарязва на малки квадратчета и се пече в загрята на 220С фурна в тава застлана с хартия за печене за 10 минути.
крем
  • Жълтъците се разбиват в метален съд със захарта до побеляване, прибавя се портокаловия сок и настърганата кора и се бърка на водна баня до сгъстяване.Оставя се да изстине.
  • Маскарпонето  се разбива с 1 с.л. пудра захар и се добавя към жълтата смес.
  • Сметаната се разбива до втвърдяване с 1 с.л. пудра захар и се примесва към крема.




3 коментара:

  1. Чудесни петифури са се получили,Соня.Прекрасен и усмихнат ден:))))!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, може ли да си грабна... няколко? :) Чдни са, само си представям аромата им - масло, портокал, шоколад... Огладнях. ;)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, Милена, Гери! С това кремче май всичко е вкусно ;)Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.