четвъртък, 4 септември 2014 г.

Печени круши със сирене и мед



Красиво, вкусно, изискано и не на последно място лесно предястие!
Продукти 
за 3-4 порции

  • 3-4 бр. круши
  • 50-100 г козе сирене(синьо сирене)
  • щипка суха мащерка
  • 2-3 с.л. мед

 Приготвяне

  • Тавичката се застила с хартия за печене.
  • Крушите се разполовяват и почистват от семките и твърдата част.Трябва да се издълбае дупчица, в която се поставя натрошеното сирене.
  • Подреждат се върху хартията за печене.
  • Поръсват се с мащерка и се поливат с малко от меда.Може да се добавят и орехи или други ядки.
  • Пекат се на 180 С за около 15 минути.

Сервират се топли за предястие или преди десерта.
(на снимката има и запечена смокиня с малко сирене - прекрасно е)


5 коментара:

  1. Соничка, чудесна идея! Ако не ми мине котка утре пътя, ето какво ще си приготвя. Прекрасни круши!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сонче, изпълних си заканата. :) Благодаряя ти за идеята, чуден вкус си подарих днес с нея. Поздрави!

      Изтриване
    2. ЕЕ, много се радвам , Гери! Наистина са вкусни, нали и стават за всяко време и всеки повод! Поздрави!

      Изтриване
  2. Сонче, най-накрая да ги покажа тези плодове... Ужас, след 2 месеца. :) Ама си заслужава много това предяястие! Още веднъж ти благодаря! Ето го и при мен: http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2014/11/blog-post.html.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.