четвъртък, 17 юли 2014 г.

Плодов сладкиш с праскови и лешници




Продукти
за тава с диаметър 32 см

  • 500 г пресни праскови (нектарина) 
  • в т.ч. за украса отгоре
  • 6 яйца
  • 300 гр. захар
  • 2 ванилии
  • 2 с.л. сметана (кис.мляко)
  • 350 гр. брашно
  • 1  пак. бакпулвер 
  • 200 гр. краве масло (маргарин)
  •  настъргана кора на 1 лимон
  • 1/2 ч.л. канела
  •  200 г запечени смлени лешници.


Приготвяне



  • Фурната се включва на 180С.
  • Яйцата се разбиват със захарта, може с тел или с миксер.
  • Прибавя се киселото мляко, ванилията, лимона и канелата.
  • Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към яйчната смес.  
  • Маслото(маргарина) се разтопява и се добавя към тестото.Може да се използва и олио.
  • Накрая се изсипват нарязаните на кубчета плодове(оставя се за украса), запечените едро смлени лешници и всичко се разбърква с лъжица.
  • Изсипва се в намазаната с мазнина тава, отгоре се подреждат заделените за украса плодове.
  • Пече се  около 25-30 минути, до суха клечка, като към края на  печенето сладкиша се поръсва  с кафява захар.



3 коментара:

  1. Вкусно изкушение, Соня!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен е, Сонче! Летен и красив!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам плодови сладкиши, а в съчетание и с лешници...
    това е една лятна фантазия ,Соня!
    Много хубава и красива идея, поздрави и усмихнато лято!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.