сряда, 16 юли 2014 г.

Пилешки рулца с плънка от спанак и сирене обвити в бекон





Продукти 
за 2 порции


  • 2 пилешки филета по 150-200 г
  • горчица, лимонов сок
  • 6 тънки резена пушен бекон
  • шепа спанак
  • 30 г крем сирене
  • резен чедър
  • салвия, мента или босилек
  • чесън на прах
  • черен пипер
  • 50 мл бяло вино

 Приготвяне



  • Филетата се разрязват и изтъняват с нож или се начукват между два пласта фолио.
  • Поръсват се с лимон и черен пипер и се оставят да отлежат.
  • Спанака се реже на дребно и се смесва със сиренето , прибавя се чеснов прах и черен пипер и другата избрана подправка .
  • Филетата се разстилат, покриват се с чедъра и в средата се поставя от плънката.
  • Завива се на руло  и се увива с   лентички бекон
  • Рулцата се поставят в намазана с мазнина тавичка, налива се виното и се пекат на 220 С за около 15-20 минути.
  • Сервират се с отделилия се при печенето сос и гарнитура.




9 коментара:

  1. Сонче, много, много вкусно ястие си приготвила! Направо няма да ми се става от масата, ако е пред мен...
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, страхотно е това ястие! Не знам защо не ми работеха новините на блоговете, които следя, та отдавна не съм се отбивала...а колко прекрасни рецепти имам да наваксвам :) Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно вкусни станаха...и сочни...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за споделеното, Катя! Много се радвам , когато читателите споделят мнение за рецептата, още повече, когато им е харесала! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  4. Здравейте,
    описаното количество в рецептата от 2 пеперуди пилешко ли се състои или от една пеперуда? Също така режете ли месото на 2-3 по-тънки части или само начуквате, че не разбрах? На мен ще ми трябват около 8-9 руладини. Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, самите филета всеки път са различни. Зависи от производителя. Ориентирайте се по грамажа 150-200г на порция, ако е за основно или 100-150 г за предястие. Филетата изтънявам като разрязвам и разтварям.не трябва да са много дебели за да се завият. Около 4-5 мм. Ако се разкъсат при разрязването, направете ги малки и повече бройки. Може да се сервират и цели, но най-добре нарязани. Ако нещо не е ясно, пишете. Поздрави и да ви е сладко.

      Изтриване
    2. Благодаря много за отговора!
      Аз искам да получа 8 парчета, както е при вас на снимката в тавичката. Колко бр. пеперуди трябва да използвам? Ако средно от 1 пеперуда излизат общо 4 бр. филета значи трябва да взема 2 предполагам.
      Също така виждам, че сте пекла в стъклена тавичка, нужно ли е да сложим ястието в загрята фурна или в студена?

      Изтриване
    3. Да, две по-големи филета ще са достатъчни може би. Ако стъклената тавичка е качествена,няма проблем да я сложите в загрята фурна, както изисква рецептата. Нека виното да не е студено. Поздрави и успех!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.