петък, 27 юни 2014 г.

Малки триъгълни банички



Не е нищо особено, но го отбелязвам, за начинещи кулинари и идея за  тези, които търсят нещо за закуска.За мен тези банички са мил спомен от времето, когато децата бяха малки.Правеха се със "софиийски" кори и много ги обичахме.Малките банички са хрупкави, когато са препечени.
Ако ги обичате по-меки може да добавите 1 с.л. кисело мляко в плънката.
Продукти 

за 2 порции

  • 4 бр.кори тънки за баница(по 25-30 г)
  • 1 яйце
  • 50 г сирене
  • 50 г масло

 Приготвяне

  • Кората се маже с разтопеното масло и се сгъва на 4.
  • Отново се намазва и се слага от плънката (разбитото яйце и натрошеното сирене).
  • Прегъва се на триъгълник и се слага в намаслена тавичка.
  • Отгоре се намазва с разтопено масло.
  • Пече се на 180 С за около 12 минути.



1 коментар:

  1. Бързо, лесно и съвсем икономично. Но ще сложа и кисело мляко. Харесват ми тези банички!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.