понеделник, 30 юни 2014 г.

Хрупкави пилешки филенца със сусам



Тези филенца  се харесват на всички, особено на децата.Сервирам ги за предястие или мезе. Много добре вървят  с кетчуп или друг гъст сос.
Рецептата е от менюто на един възрастен готвач от нашия ресторант, който ги наричаше "рибки" защото са хрупкави като малки пържени рибки.
Продукти
за 4 порции

  • 1 филе "пеперуда" без кост -350 г
  • лимонов сок 1/2 лимон
  • черен пипер
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 1/2 ч.л. суха мащерка
  • 2 с.л. сусам

 Приготвяне

  • Филенцата се режат на тънки лентички и се поръсват с лимонов сок и черен пипер.Оставят се настрана за 30 минути.
  • В чиния се смесват брашното, черен пипер, мащерката, червен пипер, сусама и малко сол.
  • Мазнината се загрява на умерено силен огън, филенцата се овалват в брашняната смес и се пържат от двете страни по 1 минута.Общо не повече от 3 минути.
  • Изваждат се върху домакинска хартия за да се отцеди мазнината.
  • Преди сервиране се поръсват с нарязан на дребно чесън и с лимонов сок.
  • Сервират се с кетчуп или друг сос.



11 коментара:

  1. Много биха ни се усладили тези пилешки хапки,Соня,особено на госпожицата ми,сега е на пилешка вълна.Благодаря за споделената рецепта,още утре ще ги включа в менюто!С пожелание за прекрасен месец юли!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам ги! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Хареса ми варианта с брашното, смесено с подправките. Ще ги опитам по твоя начин, Сонче. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни хапки! Правя подобни крилца и са невероятни. Непременно ще пробвам и филенцата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Роси, Траянка, Дани, Снежи и Рдост! Заслужава си , опитайте!

      Изтриване
  5. Вкусни филенца, Соня. Ще ги опитаме у дома!

    ОтговорИзтриване
  6. Вкуси са тези филенца, Соня! Непременно ще ги опитаме у дома.

    ОтговорИзтриване
  7. У дома ще намеря поне 5 човека, които да се нахвърлят на тези пилешки изкушения. И няма да пропусна да го направя! Мерси, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  8. Mnogo vkusna recepta,stana lubima na vsichki ni.
    Blagodaria

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за споделеното! Много се радвам, че са ви харесали! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.