вторник, 3 декември 2013 г.

Запеканка с карфиол и сирена - бърза вечеря или предястие



Запеканките са ми любимите вечери - приготвят се бързо, с каквото има в хладилника и винаги е вкусно.Такава обаче , с галета правя за пръв път! Много добре се получи, ястието става с хрупкава текстура, и сирената и галетата се съчетават много добре с карфиола.
Горщо ви препоръчвам тази вкусотия, отнема не повече от 40  минути!
Продукти
за 2 порции
малка касерола, около 25 см

  • 250 г карфиол
  • сол
  • 3 с.л. галета, смесена с подправки по избор
  • (босилек, риган, мащерка, черен пипер)
  • 20 г разтопено масло
  • 40 г високомаслен кашкавал
  • 50 г извара
  • 30 г чедър

 Приготвяне

  • карфиола се накъсва на розички и се слага във вряща подсолена вода
  • вари се 10 минути и се изцежда добре
  • слага се в съда за печене
  • в купа се смесват разтопеното масло, извара и настъргания кашкавал
  • прибавя се галетата с подправките
  • получената  смес, като трохи, се разпределя върху карфиола
  • отгоре се посипва с настъргания чедър
  • пече с епредварително загряна на 175 С фурна за 20 минути или докато образува коричка, а отдолу разтопеното сирене ври



1 коментар:

  1. И аз обичам запеканки за вечеря, Сонче! Хареса ми твоята, а аз веднъж правих с риба хек, отгоре поръсена с галета, нарязани домати, чесън и магданоз....до снимки не стигна, но ако я направя пак ще споделя, защото както казваш запеканките са винаги вкусни!
    Поздрави! Хубав следобед!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.