неделя, 10 ноември 2013 г.

Тарта от готово бутер тесто с плънка от спанак и извара



Тартата е подобна на тази с тиквички , само че вместо много сирена има повече извара, което я прави по-диетична!

Използването на готово бутер тесто я прави достъпна и лесно изпълнима и за начинаещи кулинари. Подправките са по избор, може да се добавят и други, въпрос на вкус.Аз по принцип съм свикнала да слагам джоджен и чесън на спанака.

Продукти 
за правоъгълна тавичка 20/30 см или 24-26 см кръгла 
6-8 порции

  • 275 г бутер тесто(аз ползвам на Била или Лидъл, по-тънка е кората)
  • 200 г суров спанак
  • 1 глава стар лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 яйца
  • 200 г извара
  • 100 г козе сирене(може да се замени)
  • 1-2 печени червени чушки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сух джоджен

украса
4-6 броя чери домати                             Калории Общо 2169 Ккал
             
50 г кашакавал                                        при 6 порции 362 Ккал за 1 порция

Приготвяне


  • лукът и чесънът се режат на ситно и се задушават в мазнината
  • прибавя се анрязаният спанак и се готви 2-3 минути, до омекване, отдръпава с еи се оставя да изстине
  • в купа се разбивата яйцата
  • смесват се с изварата и натрошеното сирене
  • прибавят се подправките и ИЗСТИНАЛИЯ спанак
  • тавичката се маже с масло и в нея се разстила тестото, отстрани се оставя повече за да се прихлупи след това
  • плънката се изсипва и се заравнява
  • оформя се с тестото като рамка(борд)
  • борда се намазва с малко яйце или прясно мляко, поспва се със сусам
  • пече се  в предварително загряна на 200 С фурна за около 45 минути, до златисто
  • 5 минути преди да се извади се поръсва с настърган кашкавал и се запича отново




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.