неделя, 10 ноември 2013 г.

Салата за вечеря от айсберг, спанак и пилешко



Това не е точно рецепта, а идея за вкусна лека вечеря.
Може да бъде приготвена с всякакви зеленчуци според наличностите- тиквичка, морков, цвекло...
Месото в моя случай е остатък от печено от предния ден, но може да бъде и някаква шунка или пушено месо.



Продукти 
за 2 порции
около 200 г сготвено месо
1/2 салата айсберг
1 червена чушка
7-8 бр чери доматчета
шепа спанак
1/2 главас стар лук
няколко маслини
1 краставица
зехтин
сол
светъл балсамико(лимон)


 Приготвяне
всичко се реже и се слага в дълбока купа:
айсберга  на едро,
спанакът на ивички
лукът на много дребно
месото на кубчета
чери на 2 или 4 части
маслините се притискат  с ножа върху дъската и костилката се изважда
залива се с предвидения дресинг






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.