събота, 2 ноември 2013 г.

Бърза мързелива баница с яйца и сирене



Продукти
за тавичка 24 см

  • 200 г готови кори за баница (6-8 броя)
  • 50 масло
  • 2 яйца
  • 150 г сирене
  • 300 мл прясно мляко
  • ванилия и пудра захар по желание
  Калории общо 1720 Ккал,
за 1 порция 260 Ккал при 8  порции Приготвяне


  • маслото се разтопява в микровълновата печка
  • тавичката се маже с масло
  • всяка кора с емаже с масло и се сгъва по размера на тавата
  • редят се всички кори
  • пече се в предварително загрята на 180  С фурна до зачервяване, около 15 мин.
  • яйцата се разбиват леко, към тях се прибавят сиренето и млякото
  • баницата се изважда и се залива с горната смес
  • връща се във фурмната и се пече още 10-15 минути

преди сервиране се поръсва с пудра захар по желание


8 коментара:

  1. Сонче, днес с Роси сте решили да ми разбиете сърцето с тези пухкави баници:)....надничам сутринта-баница, надничам по обяд-баница, ако и аз вечеря намеря в някой блог баница вадя едничките си кори от фризера и прежалвам новогодишната баклава (пазя ги за нея:)!
    Поздрави и хубав съботен следобед! Да ви е сладка баничката:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Каква хубава неделна закуска. Що не я видях по-рано да купя кори????
    И да, и аз при Роси гледах подобна.
    Хайде хубава неделя, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  3. Мързелива или не, изглежда страхотно, Соня -
    много красива, златисто опечена, а и предполагам много вкусна...
    Двете с Роси ни изкушавате неустоимо, благодаря за чудесната идея.
    Сърдечни поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви , Ванче, Марта, Диана, простите неща често са много вкусни!

    ОтговорИзтриване
  5. Като голям любител на баниците не мога да подмина и твоята,Соня,толкова е хрупкава,а и интересна като начин на приготвяне!Много,много ми харесва!
    Поздрави и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси, това наистина е баницата, която правя най-често! Последният път правих и в Америка, харесаха я повече от традиционната вита. Видях и твоята , наложена, на времето само с това се прехранвахме, като студенти и после докато децата бяха малки! Чудесно си я представила! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.