понеделник, 4 ноември 2013 г.

Чорба от рибени глави с праз и лукчета



Не бях правила чорба от глави до сега. Поправих този пропуск и ви предлагам рецептата.
Главите са от пъстърва, почистих и вместо, както друг път да ги хвърля, ги сварих.
Идеята ми дойде от безкрайно вкусната супа, която готвих по рецепта на Жак Пепен.
Е, не е същото , но пак е много вкусна и ароматна!
Продукти
за 4 порции

  • 5-6 рибени глави (мите бяха пъстърва)
  • 1 с.л. сол
  • 3-4 стръка праз бялата част
  • 3-5 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 4-5 картофа
  • 1 червена чушка
  • 1 ч.ч. домати на кубчета
  • 1 консерва "перлени" лукчета
  • по 1 щипка девисил, черен пипер, сух копър, магданоз

 Приготвяне


  • главите се заливат с вода и се варят със солта за около 25-30 минути
  • изваждат се и се обезкостяват - излиза малко месо от "бузите" и отгоре
  • бульона се прецежда и се слага да ври
  • последователно се прибавят всички зеленчуци и подправки в изброения ред
  • вари се до омекване на зеленчука
  • добавя се отделеното от главите месо

Сервира се гореща с лют пипер


2 коментара:

  1. Никога не съм опитвала рибена чорба, а имам голямо желание. Чувала съм, че е много вкусно и съм склонна да вярвам, съдейки по снимките ти, Сонче. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам рибена чорба,но няма кой да ми направи.Дано ми дойде музата някой ден и нея....
    Хубав ден,Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.