петък, 26 април 2013 г.

Телешко месо с червени домати


Още едно предложение с телешко месо, любимо на моя съпруг. Ястието е семпло, но много вкусно. Може да се използва всякакво месо и да се приготви по този начин.
Продукти
за 4 порции

  • 600 г телешко месо без кост
  • 2 глави стар лук
  • 2 с.л.зехтин
  • 1/2 с.л. сол
  • стрък целина
  • черен пипер
  • консерва домати от 800 г
  • 50 мл вино
  • 1 с.л. захар
  • щипка канела
  • лют пипер по желание
  • 2-3 скилидки или пера пресен чесън

   Приготвяне

  • месото се нарязва на хапки или на по-едри порционни парчета.
  • лукът се нарязва на кубчета
  • месото, лукът и целината(нарязана) се поставят в тенджера и се заливат с около 1,5 л вода
  • добавя се солта и се вари на слаб огън до пълното сваряване на месото - проверява се с вилица дали може да се разкъса.Продължителността на готвенето е различна според това какво е месото , от коя част на телето е или не е от теле :), а от майка му
  • водата трябва да остане много малко, около 200-300 мл.Ако изври се добавя по малко.
  • в тенджерата се сипват доматите, виното, захарта, канелата, черен пипер и се вари за около 15 минути, докато започне да се сгъстява.Опитва се на вкус и  ако е необходимо се добавя сол, захар или малко оцет.
  • сервира се поръсено с чесън



3 коментара:

  1. Соня, и на мен ми е едно от любимите ястия с телешко :)
    Нов момент е целината и мисля, че става по-ароматно!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, и в къщи много се харесва това ястие ама при теб е много апетитно наистина!
    Прекрасна да е вечерта ти!

    ОтговорИзтриване
  3. Както се казва - "класика"! За мен новото е добавката на канела.
    Прекрасна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.