вторник, 23 април 2013 г.

Бързи и много лесни кифлички със сирене крема, без набухвател



Това тесто беше показано в една фейсбук група от Венета.  Несъмнено е много лесна рецепта, с тестото могат да се приготвят различни изделия.Оригиналното предложение е с някаква извара, продукт, който се продава в австрийските магазини.На мен ми напомни за една стара рецепта от младини и направих тестото със сирене Крема и приготвих и  сладки със захар, освен кифличките с пълнеж от яйце и сирене! Благодаря на Вени за рецептата!

Продукти
за около 24 броя
тесто

  • 160 г брашно
  • 150 г сирене Крема
  • 30 г меко масло

пълнеж

  • 1 яйце
  • 100 г сирене
  • сусам за поръсване
  • (ким)

за сладките- кафява захар
 Приготвяне



  • всички продукти за тестото се смесват в купа и от тях се замесва меко тесто
  • тестото се оставя да престои 1-2 часа в хладилник(може и няколко дни)
  • яйцето се разбива и се смесва с натрошеното сирене
  • тестото се изважда  и се разточва на кръг
  • изрязват се триъгълници, поставя се малко от плънката и се навиват кифлички
  • намазват се с малко от яйцето и се поръсват със сусам(ким)
  • пекат се на 180 С върху хартия за печене за около 25-30 минути

за сладките

  • от разточеното тесто с чаша се изрязват кръгчета 
  • поръсват се със захар, прегъват се 2, едната страна се поръсва със захар и пак се прегъва
  • страната, която ще е отгоре се потапя в захарта
  • пекат се на 180 С за 20-25 мин.



14 коментара:

  1. Соня, харесвам тестото със сирене Крема !
    Чудесни соленки!
    Дръпвам си едничка!
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат много вкусни, Соня, взимам си и от солените, и от сладките.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Сонче, чудни са кифличките! Дръпвам една с кафенцето! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче ,кифличките са чудни и аз съм им хвърлила око!
    Във вкусът въобще не се съмнявам!
    Идеално допълнение са към чаша ароматно кафе или чай!
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Соня, чудни са - лесни и вкусни!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесни кифлички, Соня! Получили са се прекрасни! А да се направят във формата на изварените ушки на Селма е прекрасна идея. Мерси, че я сподели. Ще ги опитам и по този начин, сигурно ще са много вкусни.
    Приятна вечер от мен и една чудесна неделя!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря за хубавите думи, Дани, Гери, Катя, Мира, Ина!Радвам се, че ви харесват кифличките!Вени, благодаря, че намина и ще се радвам да споделиш за сладките! Поздрави и хубави празнични дни на всички!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте!

    Правилни ли са пропорциите за тестото? В момента имам купа с някаква странна брашняна смес, не прилича на тесто въобще :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Мариета, опитайте се да омесите тесто от тази смес! !60 г брашно е малко по- малко от 1 ч.ч. чаша.Успех!

      Изтриване
  9. Супер рецепта! Мерси :) станаха много вкусни и нам-вече беше лесно и бързо ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Станаха страхотни! Много лесно се правят. Благодаря за чудесната рецепта. Мисля да направя тестото и с извара, но бихте ли ме посъветвали да увелича ли количеството масло?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, зависи каква ви е изварата!Има една съвсем обезмаслена, тогава може малко повече масло.Но аз бих пробвала с качествена извара в същите пропорции! Ще се радвам , ако споделите резултата! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
    2. Здравейте отново :) Направих тестото с извара, но стана малко по-твърдо. С крема сирене определено е по-вкусно, но и с извара не е зле. Мъжът ми много ги хареса и сега само се пазари отново да му направя :) Отново благодаря за лесната рецепта. Блогът ви е страхотен! Желая ви успех!

      Изтриване
    3. Радвам се, че са ви харесали! Това е много стара рецепта, още от соц времената и за мен е мил спомен. Благодаря ви, че споделихте! Поздрав и да ви е сладко.

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.