неделя, 11 ноември 2012 г.

Картофи с праз - идея за бърза вечеря




 Продуктите са съвсем ориентировъчни.По-скоро идея за лека есенна вечеря или гарнитура към печено месо.

Продукти  

  • 2 картофа
  • 2 стръка праз
  • 3-4 с.л. олио
  • сол
  • черен пипер
  • кимион млян, индийско орехче



 Приготвяне

  • картофите се сваряват в подсолена вода.По възможност небелени, но може и да се обелят и нарежат на едро и да се сварят така
  • отцеждат се и, ако не са белени, се обелват и режат на едро
  • празът се почиства и реже на кръгчета
  • в дълбок съд (аз ползвам тенджера) се заграява част от мазнината и в нея се задушава празът до омекване
  • омекналият праз се изважда с решетъчна лъжица и в съда се долива мазнина
  • загрява се добре и се слагат картофите
  • пържат се за 1-2 минути като се бъркат
  • празът се връща обратно в съда при картофите и всичко се пържи още 1-2 минути като се бърка
  • овкусява се с черен пипер, кимион и индийско орехче
  • сервира се топло, поръсено с магданоз

6 коментара:

  1. Охо, бързо и много апетитно, Соня!

    ОтговорИзтриване
  2. Колкото е бързо за направа, толкова и бързо бих го хапнала:) Сонче, страхотни картофки, особено с праз, той винаги придава страхотен вкус. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Бързо и много вкусно! Трябва да опитам с кимион.
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. На тези картофки трудно се устоява!
    Много апетитно предложение,Сонче!
    Ще ги приготвя в скоро време.
    Поздрави и хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусно, апетитно и бързо!Кой не обича картофки?
    Хубава вечер Сонче!

    ОтговорИзтриване
  6. Бързо лесно и вкусно!Това е за мен Сонче нали съм фен на такива ястия.:)
    Много апетитно изглеждат,пък и в крак със сезона.:)
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.