понеделник, 12 ноември 2012 г.

Есенна зеленчукова крем супа с гъби и извара



Продуктите са малко според каквото има в хладилника, а изварата е за уплътняване и подобряване на вкуса.

Продукти 

  • 3-4 розички карфиол
  • 3-4 розички броколи
  • 2-3 стръка праз
  • 1-2 моркова
  • 1 тиквичка
  • 150 г гъби
  • 2 с.л. зехтин
  • 100-150 г извара
  • босилек, черен пипер
  Приготвяне

  •    всички зеленчуци се режат (късат) на едро и се слагат да врят в подсолена вода
  • добавя се и зехтинът
  • проверява се кога ще омекнат морковите и се отдръпва от огъня
  • пасира се с пасатор или блендер
  • добавя се изварата и се овкусява с черен пипер и босилек
  • поръсва се с магданоз при сервирането




7 коментара:

  1. Чудесна топла супичка, Сонче! Много ми харесва идеята! Хубава вечер! Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Супер е супичката! Много ми харесва идеята за извара.

    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Дани, Лучия, изварата е вместо обичайните сметана и крем сирене за да е по-диетично, но пък се получи вкусно!Поздрави!

      Изтриване
  3. Поздравления за включването на изварата в тази сгряваща супичка!Хубана седмица, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам крем -супи :) ..! Миналата година правих една твоя крем супа ,Сонче и много ми хареса ! Ще опитам и тази :) !
    С прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  5. Еха, радвам се , Ванче!Аз не смеех да публикувам такива ''прости'' рецепти, но гледам, че хората ги четат, значи има нужда и от тях!:) Опитай, с каквото имаш в хладилника.

    ОтговорИзтриване
  6. В това застудяващо се време ,една топла супичка ще си дойде точно на мястото!
    Поздрави и хубава вечер

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.