сряда, 14 ноември 2012 г.

Най-лесният ябълков пай с готово бутер тесто



 Това е един от любимите десерти на моето семейство.Изключително вкусен и ароматен с много сочен пълнеж и хрупкава коричка.
Приготвя се много бързо и лесно.Всеки може да се справи.

Продукти
 за форма 20 см

  • 250 г готово бутер тесто(Бела)
  • 3 кисели ябълки
  • 50 мл силно кафе
  • 2 с.л. коняк
  • щипка индийско орехче
  • 1/2 ч.л.канела
  • 2-3 карамфилчета, счукани
  • 4-5 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. брашно
  • 1-2 с.л. разтопено масло
  • яйце за намазване


 Приготвяне

  • тестото се разстила върху тавичката и се оформя борд като излишното тесто се изрязва сн.1
  • ябълките се режат на тънки резенчета и се слагат в купа
  • добавят се  всички други съставки -кафе, коняк, подправки, захар и брашно сн.4
  • обърква се много добре и се изсипва върху тестото сн.5
  • поръсва се с разтопеното масло
  • от остатъците от тестото се режат лентички и се оформя решетка.притиска се отстрани сн.3
  • маже се с разбито яйце
  • пече се  40 минути на 190С с вентилатор 
  • сервира се ГОРЕЩО
  • ако е необходимо се подгрява на микровълновата



Това е по-стара снимка на същия пай, приготвен от 500 г бутер тесто в 30см тава.



10 коментара:

  1. Е,как няма да ви е любим,Соня,и на мен би ми бил такъв,страхотен е,а и с тези аромати си представям как е ухаел,прелест!Много ми харесва!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Такъв сочен и на мен би ми харесал от първа хапка, убедена съм, Сонче!
    Хубаво ми подслаждаш вечерта отдалеч :) добре, че вече имам нещо сладичко наоколо.
    Лека нощ и хубав петък да ти е!

    ОтговорИзтриване
  3. Супер рецепта ! И бърза и лесна , а пък ябълка с коняк и канела е трепач :) за десерт !
    Чао ,Сонче ! Лека нощ и спорен утрешен петък :* !

    ОтговорИзтриване
  4. Харесвам изделията с бутер тесто - лесни и вкусни! Много интересна рецепта, по-специално наличието на кафе, коняк, индийско орехче! И красиво оформен пай!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ооо, чудесен е, и с какъв загар!Много си падам по такива бързи вкусотии:)
    Благодаря за идейката и хубава вечер Соня!

    ОтговорИзтриване
  6. не става ли леко глетав (тестен)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. не, не става тестен, трява добре да се изпече. Ако е необходимо отгоре го покривам, затова корната част изглежда малко като прегоряла. Ако ви се струва, че ябълките са много сочни, може да увеличите количеството на брашното или да добавите галета.Отдолу и отстрани става хрупкав, което е и чара на този пай.Сервирайте топъл.Поздрави и благодаря, че се отбихте!

      Изтриване
  7. Opitaite s topka vanilov sladoled, garantiram kombinaciqta e strahotna ! BON APPÉTIT!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Мая! наистина е страхотно със сладолед! поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.