събота, 25 август 2012 г.

Пъстърва на грил тиган

След Пъстърва на фурна и Пържена пъстърва, включвам и Пъстърва, приготвена на грил тиган.Също много добър вариант, малко по-диетичен от пържената риба.


 Продукти  
 за 1 порция

  • 1 риба около 300 г
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин



 Приготвяне

  • рибата се наръсва обилно с лимонов сок, сол и малко черен пипер и се оставя в хладилника за половин час
  • намазва се със зехтин и се слага върху нагорещената скара(грил тиган)
  • пече се 5 минути и се обръща.Най-напред внимателно се проверява от едната страна като се повдига леко, ако е залепена, не се пипа и се чака още 1-2 минути докато започне да се отлепва
  • сервира се веднага
Не казах по-горе, че рибата трябва да се почисти защото допускам, че е от магазина, изчистена.Но ако е като нашата, от езерото, най-напред се почиства от вътрешностите:).

 

4 коментара:

  1. Лелеее, толкова лесно, и толкова вкусно .... чудесна рецепта Сонче :)

    Прегръдки, Маги

    ОтговорИзтриване
  2. Лека и вкусна храна.Изглежда апетитно..

    ОтговорИзтриване
  3. Като онази снаха, която бутала живото пиле в тенджерата и плачела на майка си..... не разбрала, че първо трябва да го оскубе :)
    Много апетитна рибка, Сонче!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.