вторник, 8 май 2012 г.

Ароматно печено агнешко бутче

Продължавам агнешката серия:)



Продукти
за 4-5 порции

  • 1 агнешко бутче около 1,5 кг
  • сол, черен пипер,
  • розмарин, машерка(босилек)
  • джинджифил по желание
  • 200 мл бира или вино
за глазиране
  • червен пипер, кетчуп, горчица, мед, смесени в чашка
 Калории - общо
 за 1 порция

Приготвяне

  • месото се намазва много добре с подправките и се поставя в съд с капак, подходящ за печене - гърне или стъклена тенджера
  • налива се течността - вино или бира
  • пече се на предварително загрята на 220 С фурна само за 5 минути и веднага се намалява до 150 С
  • пече се на 150 - 170 С около 1 час и 30 минути или повече докато кокалът се ''обели''
  • съдът се отваря, месото се намазва със сместа за глазиране  и се запича за още 10-15 минути до получаване на загар.Може да се обърне и да се запече и от другата страна
 Сервира се с гарнитура и салата по избор.

5 коментара:

  1. Много сочно и вкусно изглежда! Браво, Соня!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох ,Сонче писах вече ,че с тези безумно апетитни снимки и рецепти ще ми докарате изфаркт:)...само като си помисля как хубаво мирише и ми иде да тръгна пеш за Б-я:)!
    Много ти е хубава рецептата , с такива подправки не съм правила агнешко ,но ми харесват . Чао и хубав следобед ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм,страхотно е!Другия път и аз ще пробвам да го намажа с тази комбинация,много добре ми звучи,Соня!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче нямаш милост направо..
    Това бутче си го грабвам и изчезвам .:)
    Прекрасна рецепта другият път ще я пробвам!
    Прегръщам те силно!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви момичета, стимулирате ме!Аз си преглеждах рецептите, че нали чакам кандидат зетя:)!Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.