вторник, 8 май 2012 г.

Класическа пилешка супа с фиде




Продукти
за 6 порции


  • 1 пилешко бутче от 2 части ( бедро и подбедрица) 
  • 1 глава стар лук
  • 1-2 моркова
  • 1 крехка чушка
  • 1 стръкче целина
  • 90 г фиде(2,5 броя кръгчета)
  • сол ( 1 с.л.), черен пипер, магданоз


Калории - общо
за 1 порция

 Приготвяне
  • бутчето се измива добре и се слага да ври в студена подсолена  вода, около 2,5 л
  • добавят се нарязаните на дребно лук и моркови и целината
  • оставя се да ври на слаб огън 40 минути или докато месото започне да се отделя от кокала
  • месото се изважда, обезкостява се и се нарязва на дребно
  • прибавя се нарязаната чушка, месото се връща в тенджерата и огъня се засилва
  • когато заври силно, се добавя фидето
  • вари се 15 минути без капак и се дръпва от огъня
  • наръсва се с черен пипер, а при сервирането и с магданоз
По желание може да се застрои, но аз не я застройвам,Застройката е обикновено кисело мляко, яйце или сметана.


1 коментар:

  1. Сонче, класика, ама вкусна! Направила си страхотна супичка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.