събота, 28 април 2012 г.

Баварска ябълкова тарта с крем сирене

Лесен и вкусен сладкиш, особено ако се използва готова подложка.

източник тук

Продукти

за тестото на основата
за форма 22-24 см
  • 60 г бланширани обелени бадеми или готово бадемово брашно
  • 140 г пшенично брашно
  • 50 г захар
  • 110 г студено масло
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 с.л. вода 
 за пълнежа
  •  250 г крем сирене
  • 1/4 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 1 п.ванилия
за отгоре(топинг)
  • 3 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. канела
  • 3 ч.ч. нарязани на тънки резени ябълки
  • инд.орехче
  • 1/4 ч.ч. филирани (нарязани) бадеми


 Калории - общо
 за 1 порция

 Приготвяне

за приготвянето на основата съм писала подробно тук
  • бадемите се смилат в блендера
  • добавя се пресятото брашно и се разбърква
  • сипва се захарта и се пулсира няколко пъти блендерът
  • маслото се нарязва на много малки парченца и се добавя при брашното
  • блендерът се пулсира няколко пъти за по 1-2 секунди
  • по малко , постепенно се добавя водата, като след всяко добавяне се пулсира по няколко пъти
  • полученото тесто се изважда и се оформя на топка
  • увива се във фолио и се оставя в хладилник за 30  минути или повече
  • охладеното тесто се разточва внимателно  на по-голям кръг отколкото е тавичката за печене
  • използва се фолио и хартия за печене за по-лесно прехвърляне в тавата (разточва се между два пласта фолио, маха се горното и на негово място се поставя хартия за печене , отрязана според големината на тавичката, хваща се долното фолио , заедно с тестото и хартията и се обръща върху формата за печене
  •  притиска се и се оформя с борд по стените на формата за печене
  • пече се на 200 С до златисто
Колкото по-тънко е разточено тестото, толкова по-хрупкава е ''бисквитката''.
  • крем сиренето се разбива със захарта, яйцето и ванилията
  • получената смес се изсипва върху изстиналата основа
  • ябълките се смесват в дълбока купа със захарта и подправките, разбърква се добре и се подреждат красиво върху крема
  • пече се 35 минути  и се наръсва с бадемите
  • пече се още около 10 минути или до готовност
сервира се със сметана




3 коментара:

  1. Сонче,много ми хареса тази тарта.........На външен вид изглежда непретенциозна,но подозирам че е голяма вкусотия!
    Скоро ще я пробвам!Прегръдки от мен:)

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, то си е почти като тарт-чийз с ябълки, много примамливо предложение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Иглика, наистина беше много вкусно, а е малко подминавана кати рецепта в блога! Затова я акцентирах! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.