неделя, 22 април 2012 г.

Задушено пилешко с ядки по китайски

 Рецептата е от книгата, която вече съм показвала - Китайска кухня.Това е ястието от китайската кухня, което приготвям най-често и винаги се радва на добри отзиви.Ядките обогатяват вкуса и хранителната стойност, а   аромата на ястието се допълва от характерните  за азиатска кухня подправки.



Продукти
за 2 порции


  • 300 г месо от пилешки бут
  • 100 г ядки - фъстъци, бадеми
  • 1 малка глава кромид лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 печени чушки
  • 2 сушени люти чушки
  •  1 ч.л. джиджифил на прах
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. вино
  • 1с.л. захар
  • 1 ч.л. оцет
  • 50 мл олио за пържене


 Калории - общо 1512 Ккал


 на 1 порция 756 Ккал


Приготвяне


  • всички продукти се приготвят предварително и се подреждат до печката защото се работи бързо
  • месото се нарязва на кубчета
  • чесънът и лукът на дребно
  • чушката се нарязва на лентички
  • ядките се запържват до златисто в малко мазнина докато станат хрупкави
  • изваждат се и се оставят настрани
  • в същия съд се задушават двата вида лук на слаб огън като ако е необходимо се добавя от мазнината





  • добавя се джинджифилът, червените чушки  и месото.и се задушава под капак няколко минути , докато месото побелее
  • прибавят се запържените ядки и след това захарта, виното, соевия сос и оцета
  • разбърква се няколко пъти и се отстранява от огъня
  • сервира се с ориз






5 коментара:

  1. Обичам китайско и тази рецепта обезателно ще я приготвя, винаги съм се чудела как постигат резултата с крехкото месо. Благодаря ти, Сонче!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз обичам китайско,а това ми звучи много добре,с тези ядки.Благодаря за споделеното.
    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. СОНЧЕ, ТОЛКОВА Е АПЕТИТНО ПРИ ТЕБЕ ,ЧЕ МИ СЕ ПРИИСКА ДА СЪМ ТИ НА ГОСТИ:)))
    Много е хубава рецептата обичам китайски рецепти.
    Прегръдки и хубав ден !

    ОтговорИзтриване
  4. Обожавам китайско! Изглежда прекрасно!

    ОтговорИзтриване
  5. Сонче,
    това ястие ме грабна отведнъж!
    Прекрасни съставки, ядките ги обичам много в такъв вид, а и китайското ми е някак много вкусно.
    Записвам си тази рецепта!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.