сряда, 29 февруари 2012 г.

Понички с палачинково тесто на фурна



 Това е вторият ми опит за тези мекички ''понички'', този път много успешен и одобрен от дегустатора:)!
Всъщност днес ми трябваше много бърза и лека закуска и се сетих  за тази все още неосъществена идея .

Продукти 
 за 15 броя 3-4 порции

  • 2 яйца 
  • 250мл прясно мляко 
  •  2 с.л.топено масло
  • 125 г брашно
  • 1/4ч.л.сол


масло за намазване на формичките

Калории - общо 1357 Kкал

на 1 брой 57 Ккал



Приготвяне

    • яйцата се разбиват с маслото, добавя се млякото и брашното и солта
    • фурната се загрява на 200 С
    • хартиени формички се поставят във форма за мъфини или купички за крем карамел и се намазват много добре с масло.Може да се използват и форми с дупчица, които трябва също много добре да намаслят.
    • сипва се от тестото до 2/3 от формичката
    • пече се 20-5 мин. на 200 С ( 180 С с вентилатор)
    • проверяват се с клечка и се продупчват
    • в средата се получава кухина, която може да се запълни със 
    • сладко или крем



    10 коментара:

    1. Ммм, страхотни са! Виждала съм такива понички, но досега не съм ги приготвяла. Изглеждат много въздушни и пухкави, наистина повече от чудесна закуска!
      Хартиентите ми капсулки са на привършване, но тази седмица като си заредя ще пробвам поничките.
      Сърдечни поздрави и хубав последен февруарски ден! :)

      ОтговорИзтриване
    2. Брех, че идейка, Сонче! Ще се пробва, но не разбрах дупицата откъде ще стане, ти ли я правиш?

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Отвътре са кухи, якато еклерите, така че може да режат дупчат и т.н.Аз нямах време и ги сервирах със сладко, всеки сам да си слага!

        Изтриване
    3. Много интересни понички, не съм попадала досега на такава рецепта! Изглеждат много вкусни! Поздрави!

      ОтговорИзтриване
    4. И аз за пръв път попадам на такава рецепта! Чудесна е! Поздравления!

      ОтговорИзтриване
    5. Хареса ми,Сонче-пълниш с каквото и колкото искаш и си хапваш с удоволствие.
      Приятен ден!

      ОтговорИзтриване
    6. Не само не съм яла ,но и не бях чувала за такива понички,колко интересно са останали кухи като еклерите от парено тесто.

      ОтговорИзтриване
    7. Комплименти за чудесната рецепта и много вкусно изглеждащите понички ,Сонче !
      Честита ти Баба Марта ! Весела ,засмяна и с много късмет !
      Прегръдки и хубав мартенски ден !

      ОтговорИзтриване
    8. Ех, че апетитни са! Отдавна се канех да ги пробвам... после ги забравих.
      Сега ме подсещаш и този път няма да отлагам, защото явно аз губя, като не ги направя :)
      Честита Баба Марта, Сонче!
      Здрави и засмени да сте!

      ОтговорИзтриване
    9. Благодаря на всичкиви за вниманието към мен и моите експериментални ''понички''! Хубав паразничен ден на всички!Бъдете здрави и не спирайте да мечтаете!

      ОтговорИзтриване

    Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
    * Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.