неделя, 4 декември 2011 г.

Рибно филе в кори за баница

Това е нещо, което съм правила преди да започна този блог.
Оставям публикацията непроменена.

Видя ми се странно, но резултатът е впечатляващ!Рибата остава сочна и ароматна в пликчето.Отзивите на моя съпруг бяха възторжени !

 Необходими продукти за 2 порции: 

  • 2 филета от пангасиус, тилапия, хек, треска или друга бяла риба
  • 2 листа кори за баница
  • 2 с. л. пресен лук, ситно нарязан
  • 2 с. л. копър, ситно нарязан
  • 2 с. л. масло
  • 2 кръгчета лимон
  • 1 с. л. сусам
  • сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Филетата се подсушават, нарязват се на дълги ивици, подправят се със сол и пипер на вкус. Върху всяко се слага по 1 с. л. от зеления лук, копъра, маслото и по парче лимон.Аз нямах зелен и използвах стар, няма проблем.

Корите за баница се нарязват според дължината на рибните филета. Всяко парче риба се опакова в кора за баница. Отгоре се намазват с масло, поръсват се със сусам и се изпичат във фурна, загрята до 180°С за 20 мин.
На мен ми отне повече време - около 35 минути защото исках да се получи препечена коричка.





 
Гарнитурата е картофи и ябълки с подправки.Нещо ново за мен, което много ми хареса и мисля ,  че ще използвам и друг път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.