петък, 23 декември 2011 г.

Пухкава баница със сирене

Продължавам коледната серия с баницата.



Отново е традиционна, приготвяна безброй пъти от мен.Много дълго основната ми баница беше наложена с газирано отгоре, наистина мекичка и пухкава.Но, откакто открих тази вита баница, не правя друга.
Ако се вярва на възторжените отзиви на всички, които са я опитали, а нямам основания да не им се доверя,  баницата е страхотна.

Продукти 
 тава 30 см
1 пакет готови кори, не от най-тънките - 400г
100 мл олио
50 гр масло
плънка:
300 г сирене
3 с.л. кисело мляко
2 с.л. Брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца за плънката
1 яйце за отгоре
100 мл прясно мляко за заливка

Калории

Kилокалории: 4526 .
Калции: 2745.2 мг
Протеини: 170.12 г
Въглехидрати: 321.74 г
Животински мазнини: 183.85 г
Растителни мазнини: 100.42 г
 за 1 порция 378 Ккал

  Приготвяне

Фурната се загрява на 180 С с вентилатор.Тавата за баницата се намазва с масло.
Маслото се разтопява и се смесва с олиото.Приготвя се плънката.В купа  се разбиват 3 яйца, добавят се последователно киселото мляко, натрошеното сирене, бакпулвера и брашното.
Корите се мажат с мазнината и се слепват по две, маже се с мазнина и се ръси с лъжица от плънката ( тя не е много гъста). Навиват се на руло и се поставят завити в тавата.
Отгоре се намазва с мазнина и се залива със заливка от 1 разбито яйце и 100мл прясно мляко.

Пече се около 30 минути до златисто.



Ето и баницата приготвена от Ана



18 коментара:

  1. Сонче прекрасна е таз рецепта.Благодаря ти-че я сподели.Детенце ми каза-мамо само таз баница ще правиш.Разкошна е!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ви е харесала баницата!И на нас ни е любима!Поздрави!

      Изтриване
  2. Поздрави от Юлия!Нямам потребителски профил.Рецептата за баницата е чудесна, ще я направя и ще пиша коментар!Изглежда наистина вкусна!

    ОтговорИзтриване
  3. правих тази баница, благодаря за рецептата, чудесна е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за доверието!Радвам се, че ви е харесала!Поздрави!

      Изтриване
  4. Super stana banizata. Za parvi poat mi stava tolkova spoluchliva! Blagodarlia!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Banizata stana strahotna. Za parvi pat e tolkova spoluchliva. Blagodaria mnogo :)))))
    Sega si izbiram kakvo da sgotvia za sedmcata ot vsichkite prekrasni iastia:)))))

    ОтговорИзтриване
  6. Почвам да я правя , прияде ми се само като прочетох рецептата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. да ви е сладко! ще се радвам да споделите дали ви е харесала!

      Изтриване
    2. Дъщеря ми по принцип е злояда, но днес за пръв път я виждам да изяде 3 пърчета баница. Цялото ни семейство се влюби в рецептата. Благодаря много.

      Изтриване
    3. Сърдечни благодарности за доверието и споделеното, Мери! Радваме се, че съм била полезна, правите ме щастлива с вашите коментари! Поздрави на цялото семейство, хубави празнични дни ви желая и да ви е сладко!

      Изтриване
  7. Соня, мерси много за чудесната рецепта!! Аз нямам много опит в правенето на баници, но се получи много добре. Ние с приятеля ми живеем в щатите и тази, както и рецептата ти за баница с тиква ни помогнаха да се почувстаме по-близо до родината и да прекараме една много хубава Коледа.
    Честита Коледа и Нова Година на теб и семейството ти!

    Деси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Безкрайни благодарности, Деси! Такива коментари ме радват много, стоплят ме и ме вдъхновяват да продължавам да споделям сготвените от мне неща! Може би си разбрала, аз имам 3 дъщери , омъжени в САЩ и пиша като си ги представям :)! Щастлива съм , когато читателите споделят , че рецептите са им били полезни! Поздрави и весели зимни празници, бъдете щастливи!

      Изтриване
  8. Az dnes otivam da si kupia kori, i shte ia pravia za Nova Godina:)

    ОтговорИзтриване
  9. Super stana Banicata. Opitah se da sloj snimka, no ne uspiah :)

    ОтговорИзтриване
  10. тази ми е най- най- любимата от всички баници, страхотна рецепта, благодаря Ви

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.