неделя, 27 ноември 2011 г.

Ароматни печени картофи




Продуктите
са ясни - картофи, не много големи.
Интересно е

Приготвянето

Картофите се обелват  и измиват.Режат се върху лъжица, поставена върху по-дебела кърпа.
Целта е да се нарежат на тънки, еднакви резенчета, без да се разрязва картофа изцяло.
В малка купичка се смесват сол,  пресован чесън, босилек, червен пипер и меко масло.
С получената смес се намазват всички резенчета и картофите отгоре.

Пече се намазана с масло тавичка на 180 С около 30 минути или повече, до готовност..




1 коментар:

  1. Здравей, от доста време следя блога и съм изпробвала много от рецептите :) Ти беше едно от вдъхновенията ми да започна да готвя повече и дори от скоро направих и свой блог. Изпробвах тази идея за картофки и се получиха невероятно вкусни. Споделих моя вариант в блога и резултатът може да се види тук - http://raspberrysyrup.wordpress.com/2014/12/06/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%BA%D0%B8-%D1%81-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%8A%D0%BD-%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BA/

    Отново, много благодаря за идеите и вдъхновенията :) Желая ти всичко хубаво :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.