За мен

 Обичам да готвя и разполагам с доста свободно време.
Всичко, което ви предлагам тук е приготвено и снимано от мен.Имам дълъг стаж в готвенето покрай голямото ми семейство, но едва от ноември 2011 започнах да снимам и записвам рецептите.

Нямам претенции за майсторство и изключителност, ровя се в мрежата, чета, комбинирам,  добавям свои идеи.

Повечето рецепти, които предлагам са доста подробни защото установих, че много домакини имат нужда от по-детайлни указания:).

Гордея се с трите си порастнали дъщери, които живеят и работят в САЩ.
Имам прекрасен съпруг, който подкрепя моите занимания по различни начини, но за готварството най-вече като основен дегустатор и полезен критик:).

Другите ми интереси са свързани с компютърни игри и книги.
Обичам фантастика, фентъзи, криминалета и исторически сюжети .

Любимият ми приказен герой е Мечо Пух.Ето някои негови значими мисли:)

Можете да ми задавате въпроси, ще се старя да съм полезна с отговорите.



Колкото повече, толкова повече!

При все, че да Ядеш Мед е много хубаво нещо, има един миг, точно преди да започнеш да ядеш, който е по-хубав, отколкото когато вече си започнал

Ако някога дойде ден, в който не сме заедно, трябва да знаеш някои неща... Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш и по-умен, отколкото си мислиш. Но най-важното нещо е, че независимо дали сме разделени, аз винаги ще бъда там за теб и винаги ще те обичам! Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб.

Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.

- Защо ли нещата трябва да се променят? - прошепна Прасчо.
Пух помисли, помисли и каза:
- Така имат възможност да станат по-добри!

Какво се подарява на някой, който иска всичко, а няма нищо?

По-забавно е да говориш с хора, които не използват дълги трудни думи, а по-скоро кратки и лесни, като например Какво ще кажеш да хапнем?...

Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед-
и това са две гърненца с мед.

Нямам грижа вей ли, или сняг вали, щом тумбакът ми е пълен с мед. Нямам грижа дали мръзне, или се топи, щом муцуната ми е потънала във мед!

Не може да не уважаваш някой, който може да напише Вторник, дори и да е с правописни грешки. Но правописът не е всичко. Има дни, когато да напишеш Вторник ...просто не е нужно.

Понякога седя и си мисля... а понякога просто си седя.

А единствената причина да си пчела - доколкото знам - е да правиш мед.

26 коментара:

  1. Прекрасно сладко местенце!Бих искала да се чувствам поканена от време на време!
    Много ми хареса и ще поразгледам когато имам повечко свободно време!Но това което видях от пръв поглед,определено ме грабна!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти Дани!Винаги си добре дошла, заповядай!

    ОтговорИзтриване
  3. Създала си разкошен блог: цветен, забавен, мъдър и...апетитен :) Снимките на храни са толкова добри, че сякаш усещам аромата на вкусно!! С удоволствие ще влизам да видя какво ново си сътворила...Благодаря ти, достави ми удоволствие с това мило местенце в интернет :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Мария!Радвам си , че си посетила моето местенце!Благодаря за милите думи, такива отзиви ме стимулират да продължавам с моето приятно хоби!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Поздравления,Соня!Много хубав блог-мечтая си да имам време,за да се занимавам повече с кулинария!Ежедневието ми е изцяло обсебено от професията ми-счетоводител,от четене на служебна информация и в малкото свободно време се разтоварвам с готвене!Успех ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи, Руми!Вина ги действа стимулиращо да те похвалят!Пожелавам ти да имаш моята възможност да се отдадеш на любимото хоби, да споделяш и да се радваш на отзивите!Аз също съм икономист, между другото , и чета за да съм в крак, че се налага да помагам в бизнеса на съпруга!Поздрави!

      Изтриване
  6. Здравейте Соня! Тук при вас е много приятно, уютно и вкусно. Много се радвам, че ви открих и вече си копирах доста рецепти, които мисля да изпробваме и ние. С удоволствие ще се отбивам при вас на "гости" и с интерес ще следя следващите публикации. Пожелавам ви всичко най-добро и много творческо вдъхновение!!!
    С уважение: Христиана Чукова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието и вниманието, Христиана!Радвам се , ако си харесате неща и съм ви полезна!Винаги си добре дошла!

      Изтриване
  7. Здравейте, Соня! От миналата година посещавам Вашия блог и искам да споделя, че тук се чуствам уютно!Тук ми е вкусно, подредено, красиво и интересно! За това наминавам винаги, когато мога! Благодоря за удоволствието! Пожелавам Ви още по-хубава година!!
    С уважение: Мая Талаганова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за вниманието и доверието, за милите думи и за това, че споделихте, Мая!Вашите коментари са изключително важни за мен и ме стоплят и вдъхновяват!Поздрави и успешщна година и на вас!

      Изтриване
  8. За пръв попадам тук и мога ми харесва всичко. Поздравления!!! Явно ще се възползвам от предложените изкушения! Няма как. Изглеждан вкусно, добре обяснени и лесни за приготвяне.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре сте дошли, приятно прекарване и да ви е сладко! Благодаря ви!

      Изтриване
  9. Здравейте Соня,
    Аз случайно попаднах на блога Ви в интернет и съм много доволен,защото ми е много от полза.Вижте,аз имам голям мерак за кулинарни подвизи ама се оказа ,че мерак само не стига и Вашият блог много ми помага,особенно частта за начинаещи.Съпругата ми е Американка и е главен готвач в Лейк Тахо ама тя си знае нейните американски манджи , а пък аз си обичам нашите традиционни български и доста често се упражнявам върху нея и някой път нещата ми са сполучливи,друг път даже и аз не мога да си ги ям :).Както и да е ,много Ви благодаря за блога и продължавайте да поствате рецептите си , а и не само тях.От сърце ви желая здраве и много късмет и усмивки.
    p.sКогато бяхме в България миналата година и показах Благоевград(хубави джаз традиции има там) и тя много хареса града , а и храната също.Сега се налага да живеем в Бавария за няколко месеца и немската храна нещо не ни понася ,нашата кухня е сто пъти по-добра,а това всички колеги тук американци го признават.Доста от тях са били в България и са очаровани от хората и храната.
    R.Georgiev

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви Р.Георгиев, много ме зарадвахте! наистина блогът е ориентиран към по-неопитните кулинари, особено живеещите в чужбина, какато моите дъщери :).Поздравления за ентусиазма и желанието да готвите, готвенето е не само за да се нахраним, то си е удоволствие, релакс, поне за мен е така!
      Била съм на езерото Тахо, изключително красиво място, поздравления за избора ви !
      Специални поздрави на вас и съпругата ви и дано да съм ви полезна!

      Изтриване
  10. Разбира се ,че сте ни полезна и благодаря за отговора Ви.Предадох поздравите на жена си и тя се зарадва за това ,че сте били на Тахо.Поздрави от нея и за вас и може би скоро тя ще сподели някои от нейните рецепти с вас.Поздрави and keep smiling.
    R.Georgiev
    p.s.Освен релакс аз мисля ,че готвенето е и изкуство,но аз опеделено нямам талант:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. чудесно! Щесе радвам , ако изпрати рецепти и снимки или пък аз мога да ги приготвя! Поздрави!

      Изтриване
  11. Росица Генчева28 юли 2014 г. в 13:30

    Здравейте Соня, днес попаднах случайно във Вашия блог и всичко много ми хареса, по-точно това, което имах възможност да разгледам.Надявам се да си сътрудничим, защото и моето най-голямо хоби е кулинарията. Поздрави от мен.

    ОтговорИзтриване
  12. Привет, Соня!
    Блога Ви ми допадна, така да се каже, "на първо четене". Най-вече с това, че споделяш личен опит, а не преписваш 1:1 рецепти и други материали, както често се случва. Имам предвид най-вече това, че всички рецепти са изпробвани. Защото съм пълен с книги, писани за обем и хонорар. Вече одъртях, но навремето много обичах да готвя. И сега обичам, но поради липса на време основната тежест пада на съпругата ми. Добре готви, но не мога да изпитам удоволствието от самото готвене, затова започнах да се връщам към старото хоби - кулинарията. Надявам се с помощта на този блог да доразвия възможностите на семейната кухня.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Стефан! Благодаря за добрите думи, ще се радвам ако съм полезна! Старя се рецептите да се лесни и повечето са подробно описани...даномда ви хареса блога! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване
  13. Здравейте Соня! Поздравления за уютното местенце! Мечо Пух и на мен ми е любим герой.Такава житейска философия , изречена така простичко! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви , Дима! Много се радвам, че ви допадат блогът и моят любим Мечо! Весели празници ви желая!

      Изтриване
  14. Здравейте! Отбих се само да изразя радостта си от това, че попаднах на вашия блог:)))
    Като запленена съм, отворила съм десетки рецепти и толкова много от тях си записвам да приготвя при първа възможност. Знайте, че сте истинско вдъхновение за една (почти) начинаеща кулинарка!
    Желая много здраве на вас и цялото Ви семейство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и добре дошли в Моето сладко хоби! Много ме радвате с вашия коментар, дано да ви харесат ястията, които ще приготвите! Наистина блогът е насочен предимно към начинаещи кулинари, с по-лесни и подробно обяснени рецепти! Поздрав и да ви е сладко!

      Изтриване
  15. Здравейте,
    много ми хареса вашият сайт и идеята ви !!!
    Молбата ми е може ли да има опция за принтиране на рецептите ви ?

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.