събота, 19 декември 2020 г.

Две рецепти с праз на тиган - с домати или с яйца и сирене


В нашето семейство много обичаме праз. Блогът е пълен с рецепти с вкусен зеленчук. Може да се използва за всичко - салати, супи , основни ястия. Много подходящ за разнообразяване на храненето по време на пости. 
В предложените пържени ястия се оползотворява едновременно и зелената и бялата част на праза.



Продукти

за праз с домати

зелената част н 3-4  стръка праз 
800г консерва домати на кубчета
1 с.л. захар
2-3 с.л. олио
черен пипер
кимнон
сол
Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 30 мин. 
 Калории 
Общо Ккал 
За една порция Ккал
 Приготвяне 
Празът се измива  много добре и се реже на половин см.
Олиото се загрява в дълбок съд и празът се задушава за около 10 мин. , до омекване.
Прибавят се доматите  и се сол, готви се за 15 минути, до сгъстяване.
Овкусява се с подправките и се вари на слаб огън още няколко минути.
Сервира се с хляб и сирене.

Продукти

за праз с яйца и сирене

бялата част на 3-4 стръка праз
2 с.л. олио
50 г сирене
2 яйца

Време за приготвяне: 40 мин.
 - за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 30 мин. 

 Приготвяне 

Празът се реже на ситно.
Олиото се загрява в тава и в него се задушава празът . Отнема около 10 мин.
Прибавя се натрошеното сирене, разбърква се няколко пъти, до разтопяване и се добавят яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.