вторник, 7 ноември 2017 г.

Печена на фурна тиква с кокос



Лесно и просто, ама който не е правил не знае! Затова добавям в рубриката "как се прави".
Ако имате възможност опитайте варианта с портокал или пък с кокос....ммммм.
Продукти
за 6 - 8 порции
1 кг тиква тип "цигулка" или бяла (балка)
1 ч.л. канела
1-2 с.л. захар
2-3 с.л. кокосови стърготини
3-4 с.л. вода или портокалов сок

 Време за приготвяне: 40 мин.
- за подготовка - 10 мин.
 - за готвене - 30 мин.

Калории 
Общо 595 Ккал 
За една порция  100 Ккал 

Приготвяне 

Тиквата се реже на парчета с еднаква дебелина, около 2 пръста( 2 см).
Обикновено е по-лесно да обелите отделните парчета тиква, след като вече е нарязана. Меката част около семките се отстранява заедно със семките.
Тиквата се подрежда в подходяща тавичка. Залива се с много малко вода, тя пуска при печенето.
Поръсва се с подправки, захар и кокос.
Пече се в предварително загрята на 220 С фурна до зачервяване. Аз обичам карамелената коричка, която се получава отгоре и не я покривам с нищо. Пека в долната част на фурната.


Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук, като харесате страничката на Моето сладко хоби.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.