сряда, 1 ноември 2017 г.

Kак се пекат кестени на котлон



Кестените са ми любим от детството плод! Обичам ги варени или печени. Тези дни попаднах на дискусия как се пекат кестени и реших да споделя моя опит.



Продукти 

здрави кестени

 Време за приготвяне: 10 мин.
- за подготовка - 5 мин.
 - за готвене - 5 мин.

Калории 
Общо за 100 г сурови 180  Ккал 
За една порция Ккал 

Приготвяне 

Кестените се сцепват с ножче. Достатъчен е съвсем малък нарез, който позволява на парата да
излиза от кестена и предотвратява избухването му.
Котлона, независимо какъв,(имам пред вид, че може да е и керамичен) се загрява на максимална степен. Ако е газов, използваме метален съд с дебело дъно и изчакваме загряването му.
Кестените се подреждат върху котлона наведнъж.
Изчаква се докато по повърхността им се появят малки капчици , нещо като роса, и тогава се обръщат. Пекат се още около минута, проверява се дали и от долната страна са почернели.
Процесът е придружен с доста дим, но е за кратко!
Изваждат се и след като поизстинат, но са още топли се белят.

Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

2 коментара:

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.