сряда, 28 юни 2017 г.

Обърнат сладкиш с кайсии



Много лек и свеж сладкиш с пресни плодове.

Продукти 
за форма с диаметър 20см
6-8 порции
90 г меко масло
1/2 ч.ч. пудра захар*
2 яйца
3 с. л. заквасена сметана
2/3 ч.ч. брашно*
лимонова кора
ванилия
1 с.л. бакпулвер
500 г кайсии
2 с.л. кристална захар
1 ч.л. канела
чашата е с вместимост 200 мл
Време за приготвяне: 55 мин.
 - за подготовка -15 мин.
  - за готвене -40 мин. 

Калории 
Общо 2155 Ккал 
За една порция 270  Ккал 

Приготвяне 

Фурната се включва на 175 С
Кайсиите се почистват от костилките, разрязват се на 2 и се подреждат в намазана с масло форма за печене. Поръсват се с 2 с.л. захар и канела.
Размекнатото масло се разбива със захарта, добавят се яйцата и се разбива на пухкав гладък крем.
Прибавя се сметаната, разбива се отново.Следват брашното, бакпулвера, лимоновата кора, ванилията. Получава се гъсто тесто.
Тестото се изсипва върху кайсиите и се заглажда.
Пече се около 40 мин. на 175 С, до суха клечка.
Изважда се , изчаква се да изстине и се обръща в подходяща чиния.




Ако рецептите ви допадат, можете да се следите всичко ново от блога във фейсбук като харесате страничката на Моето сладко хоби

1 коментар:

  1. Соня,
    подобен сладкиш прави и сестра ми, няма сметана в тестото обаче.Малко по - различна е рецептата, но кайсиите са задължителни и сладкиша изглежда по същия начин на външен вид.Често използваме този сладкиш, защото е лесен и ефектен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.